1. HABERLER

  2. HABER

  3. Van'da Tepki Çeken İlanlar Kaldırıldı
Van'da Tepki Çeken İlanlar Kaldırıldı

Van'da Tepki Çeken İlanlar Kaldırıldı

Van'daki bilbordlarda yer alan ve üzerinde kan akan musluk görselinin yer aldığı ilanlar mahkeme kararıyla kaldırılırken, yerlerine bu sefer su akan musluk afişleri asıldı.

03 Mayıs 2015 Pazar 01:15A+A-

Van'daki bilbordlarda yer alan ve üzerinde kan akan musluk görselinin yer aldığı ilanların Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla kaldırıldığı bildirildi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin değişik yerlerindeki bilbordlarda yer alan görsellerin vatandaşları tedirgin ettiğini söyledi.

Soğanda, "Biz halkın bu taleplerini ve korkusunu dile getirdik. Bu konuda ilgili makamları da göreve davet ettik. Bunu Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ'ye bildirmemize rağmen, hiçbir girişimde bulunmadılar. Ancak savcılık harekete geçerek bu konuda Sulh Ceza Mahkemesine başvurmuş. Mahkeme halkın üzerine korku salan, tehditkar yazılar, mesajlar içeren bu raket ve bilbordların kaldırılması yönünde karar verdi" dedi.

Kararın uygulandığını ifade eden Soğanda, "Yine aynı yazı ama bu sefer su akan musluklar asılmış" diye konuştu.

Seçim arifesinde olduklarını ancak birilerinin kentin, vatandaşların üzerine baskı ve korku salmaya çalıştığını belirten Soğanda, halkın özgür iradesinin sandığa yansıtılmasının engellenmek istendiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesinin seçim öncesinde bilbord ihalesini iptal ederek, kendi uhdesinde kullanmaya çalıştığına dikkati çeken Soğanda, şöyle dedi:

"Bir belediye kalkıp, şehrin bütün bilbordlarını, kendi emrine, uhdesine veya bağlı bulunduğu partisinin uhdesine, onun yararına kullanamaz. Bu yasaktır. Ayrıca son dönemde şehrimizde baskılar arttı. Bu halkın gerçek anlamda oyunun sandığa yansıtmasını engellemeye yönelik bir çabadır. Yeni bir sürece girdik. Bu süreçte halk, bu bilbord ve reklamlarla baskı altına alınmaktadır."

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise bilbordların asılması üzerine, ilanların kaldırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT