1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Van’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Van’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Van’da Suriye Direnişinde Şehid Düşen Kardeşlerimiz İçin Basın Açıklaması Okundu ve Gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

19 Ekim 2012 Cuma 16:05A+A-

Suriye Dayanışma İnisiyatifi Van’da kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması yaptı.

Suriye’de yaklaşık 18 aydır devam eden katil Esed zulmünü protesto etmek amacıyla Hz. Ömer Camii avlusunda toplanan Müslümanlar Esed’le lanet okuyarak muhacir kardeşlerimizin yanındayız mesajı verdi.

Eylemde Suriye’deki mazlumiyeti deşifre eden fotoğraflı dövizler taşındı ve Katil Esed rejimi aleyhine sloganlar atıldı

Suriye Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Fırat Toprak; Kim ne derse desin Suriye Devrimi Tunus’la başlayan Libya, Mısır ve Bahreyn’le devam eden Ortadoğu İntifadalarının şanlı bir halkasıdır diyerek kim ne derse desin Hakkın ve halkın iradesinin emperyal hesapları bozguna uğrattığı yalın gerçeğini örtemez dedi. Toprak; komplo teorileri kadınıyla çocuğuyla bir halkın katledilmesini meşru gösteremeyeceğine vurgu yaptı.

Toprak; Kavmiyetçiliğin ve mezhepçiliğin her türlüsü ayaklarımızın altındadır diyerek Müslümanların üzerindeki yükün ağırlığından, sınavımızın güçlüğünden bahsederek Suriye, Filistin ve Kürdistan sorumluluğun ne denli büyük olduğunu hatırlamalı ve hatırlatmalıyız dedi.

Toprak; Başlatmış olduğumuz yardım kampanyasını da hatırlatarak kardeşlerimizin halinde en iyi bizlerin anlayacağını vurguladı ve Cumartesi akşamı içerden bir bakış açısı olarak Ebu Huzeyfe’nin katılacağı seminere davet etti. Ardında Emin Hoca kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

van_20121019-1.jpg

van_20121019-2.jpg

van_20121019-3.jpg

van_20121019-4.jpg

van_20121019-5.jpg

van_20121019-6.jpg

van_20121019-7.jpg

van_20121019-8.jpg

 

Basın Açıklaması:

SURİYE’DE DE SAFIMIZ MAZLUMLARIN VE DİRENİŞÇİLERİN SAFIDIR

Bismillahirrahmanirrahim

Kim ne derse desin Suriye Devrimi Tunus’la başlayan Libya, Mısır ve Bahreyn’le devam eden Ortadoğu intifadalarının şanlı bir halkasıdır. Lime ne yaparsa yapsın Ortadoğu intifadaları Hakk’ın ve halkın idaresenin emperyal hesapları bozguna uğrattığı yalın gerçeğini örtemez. Kime ne yaparsa yapsın her gün yüzlerce ölümü ve devasa yıkımı mazur gösteremez. Muhtemel faraziyeler, komplo teorileri kadın-çocuk bir halkın katledilmesini meşrulaştıramaz olsa olsa indir İlahideki vebali artırır.

Bugün Suriye’de olanın temelde dün Habil ve Kabil’le başlayan ve yarınlarda kıyamete kadar devam edecek olan Hak-Batıl, Tevhid-Şirk kavgasının asri tezahürü olduğu açıktır. Buna rağmen zalimlerden yana duranlara yazıklar olsun. Safını belli edemeyenlere yazıklar olsun. Kara propagandanın esirlerine yazıklar olsun. Ve selam olsun Haktan yana kararlı duruş sahiplerine. Allah kelimesi yüce olsun için savaşan yiğitlere selam olsun. Ümmetin onuru için vuranlara ve vurulup düşenlere selam olsun.

Kavmiyetçi mezhepçi körlüğün yorduğu Ümmet manzarası karşısında diyoruz ki; her türlü mezhepçilik ve kavmiyetçilik ayağımızın altındadır. Lakin bu karşıtlık ümmetin her kesiminin sorumluluğudur. Bugün Suriye halkı çetin bir sınavla imtihan olmaktadır. Bununla beraber bizlerin onlarla olan sınavımızda en az o kadar büyük. Suriye, Filistin, Kürdistan ve tüm mazlum coğrafyaların üzerimizdeki imtihan yükün ağırlığının hatırlamalı ve hatırlatmalıyız. Her zaman ve zeminde yapılabilecek bir şeyler vardır. Çaresiz değil hiç kimse. İşte devam ede gelen Suriyeli Muhacirlere Gıda, İlaç, Battaniye ve Giyim Yardım Kampanyası, yarın yapılacak olan Suriye direniş gruplarından Ahraruş Şam Tugayı sözcülerinden Ebu Huzeyfe’nin içeriden bakışla anlatacağı Suriye’de son durum semineri.

En önemlisi de en etkili silahımız olan dua.

Ey Alemlerin Rabbi, Rahman, Rahim ve Ceza gününün sahibi olan;

İlahi Suriye’ye Filistin’e, Kürdistan’a tüm ümmet coğrafyasına ve bütün mazlum, mustazaf halklara Tevhid, Adalet, Özgürlük bahşet. İlahi ümmete basiret feraset ve vahdet nasip et. Alimlerimize cesaret, aydınlarımıza aydınlık nasip et.

Rabbimiz mazlumlara katından bir çıkış, mücahitlere vahdet, nusret ve apaçık bir fetih nasip eyle. Göklerin ve yerin orduları senindir, Onları çocuk ve gençlerden müteşekkil mücahitlerimize yardıma gönder. Mücahitlere binlerce nişanlı meleğini yoldaş kıl. İzzet ordularının Şam’a Kudüs’e girişlerini dünya gözüyle görmeyi nasip eyle.

İlahi Hakkı Hak bilip Hakka uymayı, Batılı Batıl bilip Batıldan sakınmayı nasip eyle. Ki bu dua Suriye aynasında daha bir anlam kazanmaktadır.

Mazlumun duasına engel yoktur biliriz. Ümmetin mazlumları ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorlar.

İlahi bizleri zalimlerden uzak kıl. Ümmetin suskunluklarında da uzak kıl. Bizlere zulme karşı bir feryat kıl. Azabını ellerimizle gerçekleştir. İntikamına bizleri memur kıl. Zalimleri ve yardakçılarını kahru perişan et. Zillet elbisesi giydir. Ordularını dağıt. Birliklerini boz.

İlahi zulme çanak tutanları Esad ve ortaklarıyla haşret. Nar’ı mekan, irini içecek, zakkum’u taamları kıl.

Bizleri mazlumlarla ve şehitlerle haşret.

İlahi mahrumların intikamıyla gönüllerimize inşiraf ver. Suriye’de Hakkın şahitliğinin yapıldığa şahidiz. Bizleri de şahitlerden kıl. Şehitlerden kıl. Şehitlerin şefaatine nail kıl. Firdevslerde, Havzı Kevserde buluşmayı nasip eyle.

Amin Vel hamdu lillahi rabbil alemin.

SURİYE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ ADINA

Fırat Toprak

HABERE YORUM KAT