1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van'da Mısır ve Suriye Protestosu
Vanda Mısır ve Suriye Protestosu

Van'da Mısır ve Suriye Protestosu

Van'da katliamcı zorbalar protesto edildi.

23 Ağustos 2013 Cuma 16:56A+A-

Hz Ömer Camii avlusunda düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan binlerce Müslüman, mazlum Mısır ve Suriye halkı için dua ederken katliamcılara lanet yağdırdı.

Serhad FM sunucularından Levent Dalgın ve Serdar Anlamaz’ın karşılıklı okuduğu Rabia işaretinin anlamıyla ilgili şiirle başlayan program daha sonra Zeynep Tekin adlı kız çocuğunun okuduğu, Muhammed el-Bilteci'nin Mısır'daki olaylar sırasında şehid olan kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu ile devam etti.

Bilteci tarafından kaleme alınan ve Başbakan Erdoğan’ı da ağlatan veda mektubu katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

Mektup ve basın açıklaması sık sık atılan tekbir ve sloganlarla kesildi.

Daha sonra İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Ali Ramazan Güler, İnsanlık tarihinden beri süregelen hak-batıl mücadelesinin günümüzde de olanca, şiddetiyle devam ettiğini söyledi.

Geçmişin Ebreheleri, Ebucehilleri ve firavunlarının modern çağın sahte argümanlarının kılıflarına bürünüp İslam coğrafyasında oluk oluk kan akıttıklarını belirten Güler, Bunun en somut örneğinin ise orta Doğunun kalbi Mısır’da ve yanı başımızda olan Suriye’de yaşandığına dikkat çekti.

Mısırda yönetime el koyan cuntanın kurduğu kukla hükümet marifetiyle medyaya kısıtlamalar getirdiğini ifade eden, Güler, “Günlerce meydanları doldurarak dünyada eşine ve benzerine az rastlanır bir denişe imza atmışlardır. Bu direnişe karşı müdahalede bulunan cuntacı güçler ve yandaşları kardeşlerimizin üzerine bilinçli olarak ateş ederek binlerce kardeşimizi şehid etmiş ve bir o kadarını da yaralamışlardı. Yanı başımızdaki Suriye’de ise iki buçuk yıldan fazla bir süredir devam eden katliamlarına bir yenisi daha eklenmiş ve 2 gün önce kimyasal silah kullanılarak büyük bir kısmını kadın ve çocukların oluşturduğu bin 360 kişi hunhar katletmiş yüz binlerce insan yurtlarından edinmiştir” dedi.

“Bu katliamlara Amerikan uşağı Suud yönetimi, ABD, İsrail, BM ve AB ortaktır”

Bu zalim ve katliamcıların başta bazı İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın suskunluğundan cesaret aldığını aktaran Güler, “Mısır ve Suriye halklarının kararlılığını, onuru direnişini, katliamlarla ve alçakça saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktadırlar. Bu katliamların sorumlusu sadece cunta şefi Sisi ve katliamcı Beşar Esed değildir. Darbecileri ve Diktatörleri işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerikan uşağı Suud yönetimi, ABD, İsrail, BM ve AB bu katliamların suç ortakları ve failleridir. Aylardır bütün dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katledilirken, bu vahşete karşı sesini yükseltmeyen, zalime 'dur diyemeyen herkesin eli mazlum Mısır ve Suriye halkının kanına bulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

“Batı ve uşakları yaşananlar karşısında hala üç maymunu oynuyor”

Mısır ve Suriye’de ki insanlık dışı katliamlara karşı bazı İslam ülkelerinin ve Batılı ülkelerin yöneticilerinin yaşananlar karşısında üç maymunu oynadıklarını belirten Güler, “insanlık vicdanı ve tarih onları asla affetmeyecektir. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar. Biz Müslüman kardeşlerle dayanışma İnisiyatifi olarak Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimize yapılan bu haksız, hukuksuz ve alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Canları ve kanlarıyla Mısır ve Suriye’deki Müslümanların yanında olduklarını ifade eden Ali Ramazan Güler, “Bu vesileyle canımızla, kanımızla, malımızla Müslüman Mısır ve Suriye halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bir kez daha kararlılıkla ifade ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kalabalık Suriye ve Mısırda katledilen Müslümanlar için saf tuttu.

Namazdan sonra okunan duada katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Açıklama tekbir sesleri arasında son buldu.

dsc_0012-003.jpg

dsc_0017.jpg

dsc_0033.jpg

dsc_0043.jpg

dsc_0005-001.jpg

dsc_0042.jpg

dsc_0047.jpg

img_7017.jpg

img_7102.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum