1. HABERLER

  2. HABER

  3. Van, Bitlis ve Muş'ta PKK Saldırıları!
Van, Bitlis ve Muş'ta PKK Saldırıları!

Van, Bitlis ve Muş'ta PKK Saldırıları!

Van'ın Çatak ilçesinde PKK mensuplarınca İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silâhlarla düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 PKK’lı saldırgan ölü ele geçirildi, bir vatandaş yaralandı.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 12:14A+A-

Alınan bilgiye göre, bir grup PKK’lı saldırgan, akşam saatlerinde Adnan Menderes Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Amirliği ile Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silâhlarla eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi.

Açılan ateş sonucu emniyet âmirliği yakınında iş yeri bulunan bir vatandaş yaralandı, “güvenlik güçleri”nin anında karşılık verdiği saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 PKK mensubu etkisiz hâle getirildi.

PKK’lı Saldırganlar Kışlaya da Ateş Açtılar!

Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlası’na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lı saldırganlara, “güvenlik güçleri” anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada bir asker yaralandı.

Saldırıların ardından karanlıktan yararlanarak kaçan saldırganların yakalanması için Van merkez ve Çatak'ta hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bitlis’te de Saldırı

Öte yandan PKK mensuplarınca 23.30 sıralarında Bitlis'in Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silâhlarla ateş açıldı.

Polislerin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından PKK’lı saldırganlar kaçtı.

PKK’lı Saldırganlar Muş’ta Zırhlı Polis Aracına Saldırdı

PKK mensupları, Muş'un Varto ilçesinde de devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarla saldırdı.

Herhangi bir zayiatın yaşanmadığı saldırının ardından kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT