1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. ‘Uzman’dan İdlib Analizi: Türkiye İdlib’i Rus İstihbaratı ile Teröristlerden Arındırmalıymış!
‘Uzman’dan İdlib Analizi: Türkiye İdlib’i Rus İstihbaratı ile Teröristlerden Arındırmalıymış!

‘Uzman’dan İdlib Analizi: Türkiye İdlib’i Rus İstihbaratı ile Teröristlerden Arındırmalıymış!

​​​​​​​Rejim güçlerinin İdlib’e yönelik saldırı planları ‘mahalle’de de kafa karışıklığına yol açmış gibi. Akit’te yer alan bir uzman yorumunda çözüm için işgalci, katil Rusya’dan medet bekleyen bir yaklaşım sergilenmiş.

02 Eylül 2018 Pazar 19:45A+A-

Akit gazetesinin bugün yer verdiği bir haber tam bir kafa karışıklığı yansıttı. “İdlib’deki kriz Türkiye ile çözülür” başlıklı haberin girişi ile sonucu arasında tam bir tezat ortaya kondu. Haberin spot cümlesinde şu ifadeler yer aldı:

“Yıllardan bu yana Esed zulmü altında inleyen İdlib kenti şimdi de emperyalist güçlerin olası müdahalesiyle karşı karşıya. Türkiye ise olağanüstü bir diplomasi trafiği yöneterek İdlib’de yaşanması muhtemel insani dramın önüne geçmeye çalışıyor. Uzmanlar, “Eğer bir askeri operasyon olacaksa da bu, Türkiye ve Rusya’nın müşterek hareketiyle gerçekleşmeli” dedi.

Haberin devamında bir yandan Esed zulmü net biçimde dile getirilirken, aynı zamanda uzman kimliğiyle görüşüne başvurulan bir kişinin Suriye halkını katleden işgalci Rusya’ya kurtarıcı misyonu yükleyen sözlerine de yer verildi.

Söz konusu ifadeler şu şekilde yer aldı:

“Emekli Topçu Yarbay Halil Mert, bölgede Amerika ve İngiltere’nin terörize ettiği gruplar yüzünden milyonlarca sivilin kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, “Çoğunluğu sivil bölge halkını emperyalistlere yem etmemek lazım. Türk ve Rus istihbaratının çok iyi bir çalışma yürütmesi lazım. Eğer bir müdahale söz konusu olacaksa da Türk ve Rus ordusunun birlikte müdahale etmesi gerekir. Böylece olası bir katliamın önüne geçilmiş olur. Türk ordusu tek başına hareket ederse, Amerika, Fransa, İngiltere karşı çıkabilir. Ama Rusya ile müşterek yapılacak bir askeri operasyon, oradaki sivil katliamlarını da önler. Olası mağduriyetlerin de önüne geçilmiş olur” dedi. Amerika’nın bölgede aktif olduğunu kaydeden Mert, “Amerika bölgeye sağlıklı bir operasyon yapılmasına da engel oluyor. Olası bir operasyonda olan, sivillere olur. Rusya ile müşterek bir çalışma ile bu engellenir. Terörize edilmiş gruplar da temizlenir” ifadelerini kullandı. 

Suriye’de yaşanan sorunu ABD’ye endeksleyerek yorumlayan bu bakış açısı aslında yıllardır Rusya’nın Suriye’de işlediği insanlık suçlarını görmezden gelerek nasıl bir ‘uzman’ olduğunu ortaya koyuyordu. Garip olan ise Suriye’de işlenen vahşeti her zaman net biçimde dile getirmiş Akit gazetesinin bu saçmalığı uzman görüşü olarak yansıtmasıydı!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum