1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Uyuşturucuya Karşı Sanat
Uyuşturucuya Karşı Sanat

Uyuşturucuya Karşı Sanat

Ünlü fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri'nin, uyuşturucu bağımlılarını fotoğrafladığı 'Paco' sergisi, Yeşilay Cemiyeti'nin ev sahipliğinde açıldı. Fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri, '8-9 yaşında uyuşturucudan ölen çocuklar gördüm. Bunu önlemek hepimizin g

25 Haziran 2014 Çarşamba 00:01A+A-

Oktay Mehmet - Yeni Şafak

Birleşmiş Milletler (BM), 1987 yılında uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığına dikkat çekmek amacıyla 26 Haziran'ı 'Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' ilan etti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, uyuşturucu ile mücadeleye sanatsal bir bakış açısı getirmek amacı ile dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri'nin 'Paco' sergisine ev sahipliği yapıyor.

SERGİ 18 TEMMUZ'A KADAR AÇIK

Valerio Bispuri, Latin Amerika'da son dönemde pek çok gencin ölümüne neden olan bir uyuşturucu türü olan 'Paco'nun korkunç yüzünü fotoğraf karelerine taşıdı. Bispuri, fotoğraf projelerinde sosyal meseleleri görünür kılmak için çalıştığını belirterek, '8-9 yaşında uyuşturucudan ölen çocuklar gördüm. Bunu önlemek hepimizin görevi olmalı'ifadelerini kullandı. Sergi 18 Temmuza kadar Sepetçiler Kasrı'nda ziyarete açık olacak.

FARKINDALIK YARATMAK

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman son dönemde uyuşturucu kullanım yaşının dünya genelinde düştüğünü endişe ile gözlemlediklerini ifade etti. Prof. Karaman; 'Bağımlılıkların önlenmesinde ilk adım, farkındalık yaratmaktır. Bunun için şimdiye dek pek çok etkinlik, seminer, konferans düzenledik. Bu kez de sanatsal bir bakış açısı ile bağımlılıkların görünmeyen yüzünü göstermek istedik' dedi.

27 milyon kişi uyuşturucu kıskacında

BM Maddeler ve Suç Birimi (UNODC) tarafından yayımlanan 2012 Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, dünya genelinde 27 milyon kişinin uyuşturucu problemi ile yaşıyor. Bu durumdan yalnızca kendileri değil aileleri, çevreleri ve toplum da zarar görüyor. Valerio Bispuri, 2 yılı aşkın süredir yürüttüğü proje ile bu gerçeği görünür hale getiriyor. 'Paco', içerisinde kokain artıkları, kimyasal bileşikleri toz ya da cam parçalarının bulunduğu, yüksek derecede bağımlılık yapan ve Güney Amerika'da pek çok gencin ölümüne neden olan bir uyuşturucu türü olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT