1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Uygurlu İdris Suçsuz Yere 3 Aydır Gözaltında
Uygurlu İdris Suçsuz Yere 3 Aydır Gözaltında

Uygurlu İdris Suçsuz Yere 3 Aydır Gözaltında

İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Uygurlu İdris Abdulmecid İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde polis tarafından "teknik takibe takıldığı" gerekçesiyle gözaltına alındı.

22 Eylül 2016 Perşembe 12:30A+A-

İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Uygurlu İdris Abdulmecid (Mijiti Yiderisi) 27 Haziran 2016 Pazartesi günü, üniversitedeki derse girdikten sonra İnsani İkamet iznini yenilemek için gittiği İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde polis tarafından "teknik takibe takıldığı" gerekçesiyle gözaltına alındı. O tarihten itibaren, 3 aydır İstanbul Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde tutuluyor.

İDRİS'İN HİÇBİR SUÇU YOK

İdris ilk gözaltına alındığında, üniversiteden arkadaşları Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile irtibata geçerek yardım talebinde bulunulmuş. UMHD avukatları İdris'in terör ya da terör ile ilişkili herhangi bir suçla ilişkilendirilmediğini belirtiyorlar. Şu anda İdris'in ne ile suçlandığı bilinmiyor.

İDRİS BÜYÜK BİR MAĞDURİYET YAŞIYOR

İdris için verilen sınır dışı kararının iptali için UMHD avukatlarının açtıkları dava ile sınır dışı edilme kararı geçici olarak durdurulmuş durumda. Ancak İdris'i Kumkapı'dan çıkartmak için açılan iki dava da sebepsiz yere reddedilmiş.

ŞU ANA KADAR HİÇBİR SONUÇ ALINAMADI

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da yaşanan patlama, Ramazan Bayramı, 15 Temmuz darbe girişimi ve Kurban Bayramı derken adli sürecin uzaması ile İdris için büyük bir mağduriyet meydana gelmiş durumda. İki bayramı ve bugün itibariyle tam 87 günü Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde geçirdi İdris.

Bu süreçte resmi ve gayri resmi birçok teşebbüste bulunulmasına rağmen maalesef bir sonuç alınamadı.

Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan İdris, akademik başarısı ile fakülte hocalarının da yakından tanıdığı ve referans mektubu yazdığı bir öğrenci.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT