1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Utanmasalar Brüksel Bombalarını da Erdoğan’a Mal Edecekler!
Utanmasalar Brüksel Bombalarını da Erdoğan’a Mal Edecekler!

Utanmasalar Brüksel Bombalarını da Erdoğan’a Mal Edecekler!

Cumhuriyet gazetesi, Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Belçika’yı uyaran, kınayan sözlerini bugünkü bombalama haberleriyle bağlantılandırarak hangi mesajı veriyor?

22 Mart 2016 Salı 13:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet, Erdoğan’ın Brüksel’de PKK mensuplarının Avrupa Parlamentosu’nun karşısında çadır açmasını protesto sadedinde sarf ettiği sözleri bugün güya yorumsuz yayınlayarak kendine yakışır bir habercilik daha yapmış, aferin!

Can Dündar’a “ha gayret” diyelim, biraz daha gayret ederse Brüksel’deki bombalarla Erdoğan’ın bağlantısını kurabilir.

Mesela IŞİD’e silah götüren tırlar konusu fena bir malzeme sayılmaz! Hatta Suruç’taki ve daha sonra Ankara’da Gar önündeki patlamaları da bu bağlamda değerlendirebilir rahatlıkla!

Zaten “Saray savaş istiyor” türünden yorumlara konu olan eylemler değil miydi bunlar? Hatta kankaları Demirtaş çıkıp devletin halkı katlettiğinden falan da söz etmemiş miydi?

İşte hepsini bir araya getirip, Brüksel’e yönelik sitemkâr sözlerle de birleştirilince, bombaların kaynağını bulmak hiç zor olmuyor, değil mi?

Haydi bir kere daha Gezi ruhuyla ve yüksek sesle “Erdoğan istifa” diye haykırın! Sesinizi Batılı efendileriniz de duysun! Burada halkı bir türlü Erdoğan’ı devirmeye ikna edemediniz, belki Batı’nın desteğiyle süreci yeniden başlatabilirsiniz, “çıkmayan candan umut kesilmez” diye boşuna mı demişler!?

Fransa’da patlayan silahlar, bombalar üzerine “Fransa çocuklarına ağlıyor” diye üzüntülü, acıklı manşetler atıp, Türkiye’deki patlama üzerine “Survivor ülkesi” manşetiyle çıkabilen bir yayın organına ve ardındaki zihniyete ne yakışmaz ki?!

***

Cumhuriyet’in yer verdiği söz konusu haber:

ERDOĞAN: BOMBALARIN BRÜKSEL'DE PATLAMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK

Belçika'nın Başkenti Brüksel bombalarla sarsıldı. Hain saldırıda 13 kişi öldü birçok kişi de yaralandı... Cumhurbaşkanı Erdoğan bu patlamalardan sadece 4 gün önce, "Brüksel'de veya AB'nin herhangi bir şehrinde bu bombalarının patlamaması için hiçbir sebep yok. Mayın tarlasında dans etmek gibidir bu. Ayağınızın ne zaman mayına basacağını bilemezsiniz ancak bunun kaçınılmaz bir son olduğu da bellidir. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de paylayan bombaların size bir şey ifade etmediği olabilir. Sizin şehirlerinde patladığında bizim ne hissettiğimizi anlayacaksınız, ancak çok geç olacak" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT