1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Üsküdar’da Halep İçin Kermes Düzenlendi
Üsküdar’da Halep İçin Kermes Düzenlendi

Üsküdar’da Halep İçin Kermes Düzenlendi

“Liseli ve üniversiteli kardeşliği” projesi kapsamında Halep yararına kermes düzenlendi.

21 Aralık 2016 Çarşamba 15:29A+A-

Hacer Özdemir / Haksöz Haber

Fotoğraf: Mehmet Akça

Üsküdar Ahmediye Meydanı’nda 16 Aralık Cuma günü başlayıp 20 Aralık Salı günü sona eren lise ve üniversitelerdeki öğrenci kulüplerinden meydana gelen ortak bir platform adı altında, Halep için giyim, kırtasiye, yiyecek ve içecek kermesi düzenledi.

Kermes, amaç itibariyle Suriye’de, özelde de Halep’te olan katliam ve mağduriyetlere karşı bilinci ve duyarlılığı arttırmak ve muhacir olarak Türkiye’ye iltica edenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

uskudar_halep_1.jpg

uskudar_halep_2.jpg

“Halepli Kardeşlerimizin Yaralarını Sarmaya Çalıştık”

Yardım kermesi hakkında bilgi veren Marmara Üniversitesi Düşünce ve Hikmet Kulübü Başkanı Ömer Ekmen, “Üsküdar’dan Halep’e Kardeşlik Köprüsü isimli çalışmamız ile Halepli kardeşlerimize Üsküdar’dan ses olmak ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına 16-20 Aralık tarihleri arasında 5 günlük bir kermes düzenledik. Projemizi bilhassa ‘liseli-üniversiteli kardeşliği’ olarak isimlendirmemizin sebebi bu konuda duyarlı olan liseli kardeşlerimizin ‘ne yapabiliriz’ çabasına şahit oluşumuzdur. Kardeşlik adına yürüttüğümüz projemize kardeşlerimizi de dâhil ederek bizler için daha anlamlı hâle gelmesini sağladık. Herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığı bu ortak proje ile ülkemize gelen muhacir kardeşlerimize bir nebze de olsa ensar olma yükümlülüğünü yerine getirmeye ve yaralarını sarmak adına yardımcı olmaya çalıştık. Rabbimiz amellerimizi kabul eylesin.” dedi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum