1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Usame'nin Fotoğrafı Sahte Çıktı
Usamenin Fotoğrafı Sahte Çıktı

Usame'nin Fotoğrafı Sahte Çıktı

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen bir internet forum sitesi yeni bir fotoğraf yayınlamıştı. Fotoğrafın Usame'nin şehit düştükten sonraki hali olduğu belirtilmişti. Ancak fotoğrafın fotomontaj olduğu ortaya çıktı.

04 Mayıs 2011 Çarşamba 15:17A+A-

Özel ABD birliklerinin helikopterlerle düzenledikleri kanlı operasyonda şehit edilen Usame Bin Laden'in vurulduktan sonraki haline ait ilk kez bir fotoğraf yayınlanmıştı. El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine düşen fotoğrafın altına "Şeyh Usame'ye yönelik operasyon sonrası" notu düşülmüş.

Fotoğrafta Usame bin Laden olduğu belirtilen kişinin alnından vurulduğu ve sol gözünden de ciddi bir yara aldığı görülüyor. ABD askerinin önünde duran naaşa ait fotoğrafın nasıl ortaya çıktığıyla ilgili henüz bir bilgi yok. En son Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, fotoğrafın çok korkunç olduğu için yayınlanmasına henüz karar verilmediğini açıklamıştı.

Usame'nin şehadetine ilişkin olduğu belirtilen fotoğrafı belirsizlik şerhi koyarak yayınlamıştık. Ancak fotoğrafın fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Söz konu fotoğrafı orijinal fotoğrafla birlikte yayınlıyoruz:

Bu arada Usame bin Laden'e yönelik ABD'nin kanlı baskınının Türkiye'de İslami kuruluşlar tarafından ortak bir basın toplantısıyla protesto edilmesi bekleniyor.

"Babam Canlı Yakalanıp İnfaz Edildi!"

Öte yandan Bin Ladin'in kızı, El Arabiya televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Usame'nin 12 yaşındaki kızı, babasının sağ yakalandıktan sonra kafasına sıkılan kurşunla katledildiğini söyledi.

Ailesi Sorgulanıyor… 

Yetkililer, ABD ekipleri ayrıldıktan sonra eve giren Pakistan güvenlik güçlerinin evdeki iki kadın ve yaşları 2 ile 12 arasında değişen altı çocuğu gözaltına aldığını açıkladı. 

Gözaltındaki kişilerin Laden'in eşi ve çocukları olduğunu belirten yetkililer, Yemenli bir kadının ise ailenin özel doktoru olduğunun sanıldığını ifade etti. 

Pakistanlı yetkililer, bu kişilerin koruma altında olduğunu ve bazılarına tıbbi tedavi uygulandığını bildirdi. Operasyon sırasında El Kaide liderinin yanı sıra oğlu ve eşi olduğu düşünülen bir kadın daha katledilmişti. 

İlk yapılan sorgulamada, Laden'in Yemenli eşinin, Abbottabad'daki eve 6-7 ay önce taşındıklarını anlattığı belirtildi. El Kaide liderinin 12 yaşındaki kızı da sorguda babasının sağ yakalandığını ve ABD ekipleri tarafından kafasından vurularak katledildiğini söyledi. 

Pakistan kaynakları ayrıca, evdekilerin ABD ekiplerine ya da düşen helikoptere ateş açmadığını, helikopterin teknik sorunlardan dolayı düştüğünü söyledi. 

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER

Aynı şekilde, Beyaz Saray'ın Bin Laden'in nasıl öldürüldüğüyle ilgili daha önce gündeme getirdiği iddialardan geri adım atması kafaları karıştırdı. Önce iddia edildiği gibi silahlı değil, silahsız olduğu, ancak direndiği açıklandı, ayrıca yine Obama'nın danışmanının öne sürdüğünün tersine, bir kadının arkasına sinmediği ortaya çıktı.

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamalarda, psikolojik açıdan yıpratmak amacıyla, Laden'in eşini "canlı kalkan" olarak kullandığı ve eşinin öldüğü öne sürülmüştü. Daha sonra ise "Hayır eşini canlı kalkan olarak kullanmadı, eşi de ölmedi zaten ayağından yaralı!" açıklaması yapıldı.

 

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum