1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'deki Mülteci Kampında İki Çocuk Donarak Öldü
Ürdün'deki Mülteci Kampında İki Çocuk Donarak Öldü

Ürdün'deki Mülteci Kampında İki Çocuk Donarak Öldü

Ürdün'ün Kuzey doğusunda Suriye sınırlarının yakınında bulunan El-Rakban mülteci kampında iki Suriyeli çocuk soğuktan hayatını kaybetti.

02 Aralık 2016 Cuma 16:43A+A-

Ürdün'de bulunan ve 70 bin Suriyeli aileyi barındıran El-Rakban mülteci kampında 18 aylık bebek ile 7 yaşında bir kız çocuk, soğuk havadan etkilenerek hayatını kaybetti.

Geçen Haziran'dan bu yana yeterli miktarda içme suyu ve gıda maddeleri bulunmamasının sıkıntısını çeken El-Rakban kampı mültecileri, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ısıtma araçlarının yokluğu ve sağlık koruma hizmetlerinin zayıf olması nedeniyle son derece kötü bir durumla karşı karşıya kaldılar.

Uluslararası Af Örgütü, El Rakban kampında gida maddeleri ve sağlık hizmetlerinin yokluğu sebebiyle son günlerde onlarca kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, kampta ölenlerin mezar fotolarını yayınlamıştı.

El Rakban bölgesinde bulunan sınır muhafızları karakoluna, geçtiğimiz aylarda IŞİD tarafından bombalı bir araç ile saldırı düzenlenmişti. İntihar saldırısında altı Ürdünlü asker hayatını kaybetmiş, Ürdünlü yetkililer de El-Rakban bölgesini 'kapalı askeri bölge' ilan ederek, Suriye ile sınırlarını kapatmıştı.

 

HABERE YORUM KAT