1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün, Suriyeli Göçmenler İçin İki Sınır Kapısını Daha Açıyor
Ürdün, Suriyeli Göçmenler İçin İki Sınır Kapısını Daha Açıyor

Ürdün, Suriyeli Göçmenler İçin İki Sınır Kapısını Daha Açıyor

Ürdün yönetimi, Esed ve destekçilerinin Dera’daki saldırılarından kaçan Suriyeli göçmenler için insani yardım hizmeti verilmesi amacıyla açtığı sınır kapısı sayısını üçe yükseltme kararı aldı.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 09:16A+A-

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumana Ganimat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’nin Dera bölgesindeki saldırılardan kaçan Suriyeli göçmenlere geçen cumartesi gününden bu yana yalnızca bir sınır kapısından hizmet verildiğini hatırlattı.

İnsani yardım konusundaki yoğun ihtiyaç dolayısıyla bugün iki sınır kapısının daha açılacağını ve üç kapıdan hizmet verilmeye başlanacağını belirten Ganimat, söz konusu sınır kapılarının isimlerini paylaşmadı.

Neler Oluyor?

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin Dera’daki saldırılarından kaçarak Ürdün sınırına gelen Suriyelilerin sayısının 270 bin ila 330 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Esed ve destekçileri, 20 Haziran’da ülkenin güneybatısındaki Dera’da direnişçilerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için Rusya’nın hava desteğiyle saldırı başlatmıştı.

Dera’daki saldırıda, Esed ve destekçileri 317 kilometrekarelik bir alanda ilerleyerek bazı sivil yerleşimleri ele geçirmişti.

Rejimin başlattığı saldırıda 20 Haziran’dan bu yana 100’den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT