1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Üniversiteli Gençler Guta ve Filistinli Çocuklar İçin Kermes Düzenledi
Üniversiteli Gençler Guta ve Filistinli Çocuklar İçin Kermes Düzenledi

Üniversiteli Gençler Guta ve Filistinli Çocuklar İçin Kermes Düzenledi

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci kulüpleri Doğu Guta ve Filistinli çocuklar yararına kermes düzenledi.

10 Mayıs 2018 Perşembe 17:09A+A-

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 8 Mayıs Salı günü birçok öğrenci kulübü ve bu hayırda buluşan öğrencilerin desteğiyle yiyecek ve içecek kermesi açıldı. 9 Mayıs Çarşamba günü kermes sona erdi.

Konuyla ilgili sitemize açıklamada bulunan bir öğrenci kardeşimiz şunları kaydetti:

“Suriye’nin İdlib ve Doğu Guta gibi bölgelerine düzenlenen yoğun hava saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu onlarca sivil hayatını kaybetti. Saldırıların etkisiyle de bu bölgelerden yüzlerce insan kamplara doğru göç etmek durumunda kaldı. Kış şartlarının etkisiyle öncelikle soba ve kömür ihtiyaçları başta olmak üzere özellikle kamp bölgelerinde çok sayıda ihtiyacın olduğu bildirilmektedir. Bu ihtiyaca binaen yapılan yardımlar Doğu Guta’ya ,Filistinli mazlum çocukların bayramlık ihtiyacını karşılaması bağlamında da Filistin’e ayrıldı.

Öğrenciler arasında öncülüğü yapılan bu etkinliklerin bildirilmesi ve Türkiye genelindeki üniversitelere yayılması temennisi; öncelikli olarak somut adımlarla yardım amacı gütmenin yanında bu konunun gündemleştirilmesi ve oradaki ihtiyaçların acilen karşılanması açısından önemli olduğu bilinmelidir.”

304-001.jpg

305.jpg

306.jpg

HABERE YORUM KAT