1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNESCO İşgal Rejimine Bir Tokat Daha Attı
UNESCO İşgal Rejimine Bir Tokat Daha Attı

UNESCO İşgal Rejimine Bir Tokat Daha Attı

UNESCO, Kudüs'ün Eski Belde semti ve surları hakkında aldığı kararla işgal rejiminin Yahudileştirme amacıyla verdiği isimleri reddetti.

26 Ekim 2016 Çarşamba 20:27A+A-

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), bugün (26 Ekim Çarşamba) Kudüs'ün Eski Belde semti ve surları hakkında aldığı kararla işgal rejiminin Yahudileştirme amacıyla verdiği isimleri reddetti.

İsrail'in kararı engellemek için büyük çaba sarf ettiği fakat başarısız olduğu ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre gizli oylamada on ülke karar lehine oy kullanırken iki ülke karara karşı çıktı ve sekiz ülke de çekimser kaldı.

Karar tasarısının Ürdün ve Filistin adına Kuveyt, Lübnan ve Tunus tarafından sunulduğu belirtildi.

İsrail'in tüm baskılarına rağmen kabul edilen karar tasarısının 1967'den önceki durumu esas aldığı ve Mescid-i Aksa ve çevresinin sadece Müslümanlara ait ibadet mekânı kabul ettiği kaydedildi.

Kudüs'teki Vakıflar Dairesi tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, karara göre İsrail'in Mescid-i Aksa ve çevresinde yaptığı değişikliklerin gayri meşru sayıldığı, işgal rejiminden kazı çalışmalarına derhal son vermesini istendiği ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların kınandığı belirtildi.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT