1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Umut Davası Tezgâhında Arena İşbirliği
Umut Davası Tezgâhında Arena İşbirliği

Umut Davası Tezgâhında Arena İşbirliği

İşkence ve tehditlerle Uğur Mumcu cinayetini üstlenmek zorunda kalan Yusuf Karakuş’un polisteki ifadeleri aynı gün Uğur Dündar’ın Arena programında yayınlanmış.

12 Aralık 2012 Çarşamba 06:01A+A-

Kenan Kıran / Yeni Akit

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun öldürülmesini İslami duyarlılığa sahip kişilere yıkmak için tezgahlayanların Uğur Dündar’la yakın işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Umut davasının sanığı Yusuf Karakuş’un, Umut operasyonundan 34 gün önce (3 Nisan 2000 tarihinde) dağa kaldırılıp işkence ve ölüm tehditleri ile Uğur Mumcu cinayetini üstlendiği ve kendisine ezberletilen isimleri verdiği ifadeler, Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Arena programında yayınlanmış! Uğur Dündar, Umut operasyonun başladığı 6 Mayıs 2000 tarihinde Yusuf Karakuş’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadelerin yer aldığı sorgu bandını, aynı gün 6 Mayıs 2000 tarihinde Arena’da ekrana getirmiş.

Uğur Dündar ve Emniyet Görevlileri Hakkında İşlem Yapılmadı

Yusuf Karakuş’un baskı altında alınan sorgunun bandını Uğur Dündar’a getiren emniyet görevlileri ve yayını yapan Uğur Dündar hakkında yasal işlem yapılmamış. Dündar’ın, yargılama dahi başlamadan, yasak olmasına rağmen, Yusuf Karakuş’un ifadelerinin yer aldığı sorgu bandını yayınlaması, Umut operasyonunu tezgahlayanlarla işbirliğini gösteriyor.

Karakuş, Emniyet’te alınan ve Uğur Dündar’ın Arena programında da yayınlanan ifadelerin kendisine ezberletildiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT