1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Ümran’ı Bizim Eve Getirebilir misiniz?”
“Ümran’ı Bizim Eve Getirebilir misiniz?”

“Ümran’ı Bizim Eve Getirebilir misiniz?”

Alex, Obama’dan Halep’te ambulanstaki yaralı görüntüsüyle dünyanın dikkatini çeken Ümran’ı evlerine getirmelerini istedi.

23 Eylül 2016 Cuma 07:07A+A-

Al Jazeera’de yer alan habere göre, 6 yaşındaki New Yorklu Alex, ABD Başkanı Obama’ya bir mektup yolladı. Alex’in yazdığı mektup, Beyaz Saray’ın internet sitesinden de yayınlandı.

Alex mektubunda, “Sevgili Başkan Obama, Suriye’de ambulansa alınan çocuğu hatırladınız mı? Lütfen onu alıp bizim eve getirebilir misiniz? Ona aile oluruz. O da bizim kardeşimiz olur.” diyor.

Okulda Suriyeli bir arkadaşı olduğunu yazan Alex, “Onu Ömer’le tanıştırırım. Birlikte oyun oynarız. Onu doğum günü partilerine dâvet ederiz. Oyuncaklarını buraya getiremeyeceği için küçük kardeşim Catherine büyük beyaz çizgili tavşanını onunla paylaşır.” diye devam ediyor. 

Ümran’ın Halep’in merkezinde yer alan Katırcı Mahallesi’ndeki evi 17 Ağustos’ta rejim ya da Rusya uçaklarınca bombalanmıştı. Yaralı olara kenkazdan çıkarılmış ve bir ambulansa konulmuştu. Ümran başına ne geldiğini anlamamış, şaşkın hâlde ambulansta öylece otururken görüntülenmişti. Görüntüler dünyanın gündemine oturmuştu.

HABERE YORUM KAT