1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Umarov'un Kardeşi Zona'yı Teşhis Etti
Umarov'un Kardeşi Zona'yı Teşhis Etti

Umarov'un Kardeşi Zona'yı Teşhis Etti

Çeçen cinayetlerinin ikinci duruşmasında tanık olarak ifade veren Dokko Umarov'un kardeşi Vaha Umarov, video görüntülerini izlediğini ve Ali Osaev'i öldüren kişinin Zona olduğunu kesin olarak söyleyebileceğini ifade etti

22 Nisan 2014 Salı 13:56A+A-

İstanbul'da 2009 ve 2011'de işlenen Çeçen cinayetlerinin ikinci duruşması bugün Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Kafkasya direnişinin yurtdışı temsilcisi Ali Osaev'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Zona kod adlı Temur Makhauri'nin de katıldığı duruşmada, Kafkasya direnişinin lideri Dokko Umarov'un kardeşi Vaha Umarov'da tanık olarak dinlendi.

Vaha Umarov, cinayet anına ait görüntüleri izlediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Hakim İlhami Yılmaz, cinayet anına ait fotoğrafları göstererek Vaha Umarov'dan teşhis yapmasını istedi. Umarov, görüntüdeki kişinin kesin olarak Zona olduğunu söyledi. Vaha Umarov, Zona'nın Şamil Basayev'in direnişçilere gönderdiği 128 bin doları yerine ulaştırmadığını, Ali Osaev'in de bu paranın hesbını kendisinden sorduğunu söyledi. Zona'nın Ali Osaev'i bu paranın hesabını sorması sebebiyle öldürmüş olabileceğini de ifade etti.

Kafkasya'da Rus işgaline karşı yürütülen direnişin lideri konumundaki Dokko Umarov geçtiğimiz haftalarda Rus Özel Operasyon Birliği GRU ile girdiği çatışmada yaşamını yitirmişti.

Daha sonra, sanık Zona'nın cinayet anında Türkiye'de bulunmadığı iddiası görüşüldü. Sanık avukatı, Zona'nın 28 Şubat 2009 tarihinde Gürcistan uçağında olduğuna dair belgeyi göstererek, iddiasını kanıtlamaya çalıştı.

Müştekilerin avukatları ise, Zona'nın üzerinde 3 farklı ve üçü de gerçek pasaport çıktığını, doğal olarak bu kişinin başka bir pasaportla da ülkeye giriş-çıkış yapabileceğini söylediler. Avukat Ömer Yüzgül, ayrıca, cinayetin 26 Şubat tarihinde işlendiğine dikkat çekerek, bu belgenin dahi cinayet anında Türkiye'de olmadığına delil olamayacağını vurguladı.

Tanık Şahin Ertuğrul: Katil Zona olabilir

Olayın görgü tanığı Şahin Ertuğrul ise verdiği ifadede BMW marka bir araçla katiln geldiğini arabanın arka koltuğundan indiğini kafasında peruk oldunu yanında koşarak geçtiğini ve maktüle anlayamadığı bir lisanla seslenerk yaklaşıp öldürdüğünü söyledi. Hakimin bu katil sanık olarak yargılanan (Zona'yı kastediyor) kişi midir diyerek sorduğunda, "yüzünü tam olarak göremedim ama boyu ve yapısı itibariyle bu kişidir diyebilirm" dedi.

Sanık Zona'nın mahkemedeki rahat tavırları dikkat çekerken bir ara gazetecilerin bulunduğu dinleyici sıralarına dönerek dil çıkarttığı da gözlerden kaçmadı.

Katil zanlısı Zona'nın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 5 Haziran 2014 tarihine ertlendi.

(press medya)

HABERE YORUM KAT