1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ulustan Ümmete Platformu Libya’ya Gidiyor
Ulustan Ümmete Platformu Libya’ya Gidiyor

Ulustan Ümmete Platformu Libya’ya Gidiyor

Hilal TV’de yayınlanan Ulustan Ümmete Programı’nın katılımcıları 42 kişilik bir ekiple 29 Mart Cuma günü Libya-Bingazi’ye hareket ediyor.

28 Mart 2013 Perşembe 19:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Program yapımcısı Hamza Türkmen’in öncülüğünde hareket eden grup Libya’da 17 Şubat 2011 tarihinde başlayan Devrim Süreci’ni yerinde değerlendirecek. Gezi heyeti Libya Devrim Sürecinin en önemli aktörleriyle, cemaat önderleriyle, Parlemento’daki önemli siyasi temsilcilerle görüşecek  ve Devrim Süreci mekanlarını, tarihi ve kültürel öneme sahip yerleri gezecek;  Libya Müslümanlarının bugünkü ve gelecekteki meselelerini tahkik edip Türkiyeli ve Libyalı Müslümanların ilişki ağını zenginleştirmeye çalışacak.

04-07 Ocak tarihleri arasında da Ulustan Ümmete Gezi ve Diyalog Grubu adıyla Tunus’ta temaslarda bulunan Heyet, Müslüman coğrafyadaki iki yıldan bu yana yaşanan devrim süreçlerini bizzat yerinde ve sürecin aktörleriyle konuşarak kavramaya ve coğrafyamızın insanlarıyla ilişkilerimizi zenginleştirmeye çalışıyor.

01 Nisan akşamı geri dönecek olan gezi heyetinde İslami camiadan birçok yazar ve kurum temsilcileri yer alıyor. Gezi heyetindeki isimlerin bir çoğu Libya devrim sürecinin daha ilk günlerinden itibaren İstanbul’da bir çok dayanışma eylemi yapmıştı.

11..jpg

14..jpg

13..jpg

6..jpg

1..jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum