1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Uludereli Ailenin Yarasına Tuz Bastılar
Uludereli Ailenin Yarasına Tuz Bastılar

Uludereli Ailenin Yarasına Tuz Bastılar

Uludere'de bombalama sonucu ölen gencin ailesine 8 bin 403 TL'lik ceza makbuzu gönderildi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 07:48A+A-

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü kırsalındaki Irak sınırında 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının attığı bombalarla yaşamını yitiren 34 kişi arasında bulunan 25 yaşındaki Nadir Alma'nın ailesine, Alma'nın 2003 yılında işlediği 'kaçakçılık' suçundan verilen cezasının tebligatı yapıldı.

Daha önce verilen tebligatı kaybeden ve Alma'nın ölümünden sonra cezanın düşeceğini sanan ailesi, elden aldıkları tabligatla şoke oldu. Ailelerin avukatlığını yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili aileye ceza tebligatı yapılmasını 'Skandal' olarak nitelendirdi.

Nadir Alma ile ilgili, Uludere Asliye Ceza Mahkemesi'nin 1 Aralık 2003 tarihinde işlenen 'kaçakçılık' suçundan açtığı dava, 11 Haziran 2009'da sonuçlandı. Mahkeme, Nadir Alma'nın üzerine atılı suçu işlediği, üzerinde yakalanan kaçak sigaraların gümrüklenmiş değerinin 3 katı olan 11 bin 205 lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, cezayı 8 bin 403 liraya indirdi. Alma'nın 2003'ten kalan cezası faiziyle birlikte aileden talep ediliyor.

Savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Ortasu ile Gülyazı Köyü'nde bir hafta önce sabah erken saatlerinde çok sayıda evde arama yapılmıştı. Sınır hattına yürüyen protestocu grubun askeri araç ve silahları tahrip ettiği olay nedeniyle yapıldığı belirtilen aramada, bombardımandan sağ kurtulan Servet Encü'nün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Arama ve operasyona gerekçe olarak, Türkiye-Irak sınır hattına tel örgü çekilmesini protesto için yapılan gösteride çıkan ve bazı askeri araçlar ile silahların tahrip edilmesi, 1 kişinin ağır yaralanması gerekçe gösterilmişti. Operasyonda iki köyde çok sayıda ev arandı. Köylüler askerlere tepki gösterirken, arama işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT