1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ukrayna ve Rusya Arasında Tansiyon Yükseliyor
Ukrayna ve Rusya Arasında Tansiyon Yükseliyor

Ukrayna ve Rusya Arasında Tansiyon Yükseliyor

Ukrayna ile Rusya arasındaki tansiyon karşılıklı suçlamalarla tırmanmaya devam ediyor.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 13:36A+A-

Ukrayna’da, Donbas bölgesindeki ayrılıkçıların Rusya tarafından tekrar harekete geçirileceği endişesi artıyor. Rusya tarafı ise Kiev’i, Kırım’da çatışma çıkması için provokasyon yapmaya çalışmakla suçluyor.

“Kırmızı Alarm Seviyesinde Bekliyoruz”

Cephe hattında bekleyen Ukrayna askerleri büyük bir savaş bekliyor:

“Aslında hiçbir şey değişmedi. Kırmızı alarm seviyesinde bekliyoruz. Tek şey bir taraf zihin olarak daha büyük bir saldırı için hazırlanıyor. Daha önce olmadığı kadar büyük bir çatışma olabilir.”.

“Topçu Atışları Her Gün Oluyor”

İki taraf arasında yapılan düşük yoğunluklu topçu atışları Marinka kasabasından duyulabiliyor. Daha önce top atışlarının hedefi olan kasabada yaşayanlar günlük yaşantılarına devam ediyor:

“Topçu atışları her gün oluyor. Ancak her akşam çocuklarla dışarı çıkıyoruz. Alıştık artık. Burada artık hiçbir şeyden korkmuyoruz.”.

Ukrayna’nın Ajan Gönderdiği İddiası

Rusya gizli servisi, Ukrayna’nın sabotaj için Kırım’a ajan gönderdiğini öne sürdü. Moskova bu iddiaya kanıt olarak, sınırda patlayıcılarla yakalanan iki kişinin Ukrayna istihbaratı için çalıştığını itiraf ettiği video kaydını yaymnlandı. Ancak şüphelilerin işkence altında ifade verdiği öne sürüldü.

Bu arada Moskova Kırım’a S-400 füze savunma sistemi gönderilmesinin daha önceden planlandığın duyurdu.

Kaynak: Euro News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT