1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Kırım Ukrayna'ya Aittir
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Kırım Ukrayna'ya Aittir

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Kırım Ukrayna'ya Aittir

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım meselesinin 1954 ve 1991’de kapandığını savunarak, “Kırım Ukrayna’nındı, Ukrayna’ya aittir ve Ukrayna’nın olacak.” dedi.

06 Eylül 2016 Salı 15:37A+A-

AA’da yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, parlamentonun yeni dönem açılışı nedeniyle Genel Kurul'da yaptığı yıllık konuşmasında, ülkenin doğusundaki kriz ve Kırım ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Donbas’ta Rusya ve ayrılıkçı birliklerin 38 bin 500 kişiden oluştuğunu ve birlikte 600’den fazla tank, bin 250 zırhlı askerî araç, 750 topçu sistemi ve yaklaşık 300 çok namlulu roketatar bulunduğunu belirten Poroşenko, Rusya’ya karşı yaptırımların devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Poroşenko, “Önemli olan uluslararası koalisyonun Ukrayna’ya desteğini güçlendirmek, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar Rusya’ya karşı yaptırımların kaldırılmasını önlemektir.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın 1991’deki sınırları dâhilinde toprak bütünlüğü için mücadelenin devam edeceğine dikkat çeken Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta içinde Kırım meselesinin kapandığına ilişkin sözlerine de cevap verdi.

Poroşenko, “Putin’in açıklamasına göre Kırım meselesi sanki kapanmış. Bu saçmalıktır. Bu konu gerçekte 1954’te ve 1991’de kapanmıştır. Kırım Ukrayna’nındı, Ukrayna’ya aittir ve Ukrayna’nın olacak. Başka konuşmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT