1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Üç Parçalı Koalisyona Uyanmak
Üç Parçalı Koalisyona Uyanmak

Üç Parçalı Koalisyona Uyanmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı sergilenen nefret, Başbakan Davutoğlu’na karşı kuşanılan alaycılık öyle ki, Demirtaş ve HDP’ye yönelen kara sevdaya, Gülen ve kadrolarına tutkuyla sarılmaya dönüştü.

28 Mayıs 2015 Perşembe 05:23A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Seçimlere dair gözlem ve analizlerini paylaşan uzmanlar enteresan bir oy dağılım oranına işaret ediyorlar. AK Parti için % 45’in altına düşen oy oranını % 40’ın üzerinde bile olsa iktidardan düşmenin hatta kesin başarısızlığın ölçüsü olarak lanse etmek en muteber görüşlerden biri halen. Amerika’nın Sesi veya paralelindeki frekanslardan yayın yapan tüm siyasi aktörler bütün ümitlerini iktidar partisinde bir çatlak oluşmasına bağlanmış durumdalar.

Erdoğan-Davutoğlu karşıtı cephenin bileşenleri seçimleri şimdiye dek hiç olmadığı kadar sandık hileleri ve koalisyon güzellemeleriyle özdeş kılma hususunda ittifak etmiş haldeler. Yerli yabancı kim varsa Türkiye için koalisyon seçeneğini gündeme almış. Bu bağlamda yatırım bankası Merrill Lynch ve Standard Chartered’in son raporlarında, “piyasa için bir koalisyon hükümetinin çok da kötü olmayacağı” vurgulanınca resetlenmiş iktidar senaryoları için türlü türlü fallar açılır oldu.

Yazının Devamı >>>