1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. “Tuzak / Mekr”
“Tuzak / Mekr”

“Tuzak / Mekr”

İslam karşıtları, İslami ölçü ve aidiyetleri bozmak için sadece cepheden saldırmazlar. Kur’an üzerinde, Resulullah’ın (s) ve salih mü’minlerin sıddıklığı, şahidliği ve eminliği hakkında vehim ve vesveseler üretip, planlar da yaparlar.

13 Mart 2015 Cuma 00:49A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

“Onlar hileye başvurdular (mekerû), Allah da onların tuzağını boşa çıkardı (mekarallâhu). Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır (mâkirîn).” (Âl-i İmran, 3/54)

Vahiy ve İslam karşıtları, İslami ölçü ve aidiyetleri bozmak için sadece cepheden saldırmazlar. Yaratıcımız katından hidayet rehberi olarak gönderilen Kur’an üzerinde, Resulullah’ın (s) ve salih mü’minlerin sıddıklığı, şahidliği ve eminliği hakkında vehim ve vesveseler üretip, planlar da yaparlar.

Fıtrat ve vahiy karşıtlığı nedeniyle şeytanlaşanların Hakikati ve salih Müslümanları hedefleyerek kurdukları tuzak ve desiselere Kitab-ı Kerim’de “mekr” ve “keyd” denilir. “Mekr”, inkâr edenlerin mü’minlere karşı tuzak ve plan kurma çabasını, ayrıca tedbir almayı (8/30); “Keyd” ise, tuzağa düşürme ve komployu (20/69) ifade eder.

Allah’ın mekri, fasıkların mekrine benzemez. Allah’ın mekri tuzak değil, en iyi tuzak bozucu anlamına gelir.

İnsanı vahiy karşısında, cin ve insan şeytanlarının fitneye düşürmesi (6/112) hali de mekr ve keyd kavramlarıyla açıklanır.

Bu gerçek, temel kitabımız Kur’an’da bir çok kez işlenmiştir. Âl-i İmran Sûresi’nde şöyle buyrulur:

“Kitab Ehli’nden bir grup iman edenlere indirilmiş olana, gündüz iman edin ve günün sonunda (âhirehû) inkâr edin. Umulur ki böylece onlar dönerler.” (3/72)

Yazının Devamı >>>