1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Tutuklu Filistinli Gazetecinin Durumu Kritik
Tutuklu Filistinli Gazetecinin Durumu Kritik

Tutuklu Filistinli Gazetecinin Durumu Kritik

İsrail tarafından Kasım ayında tutuklanarak idari hapis cezasına mahkûm edilen Filistinli Gazeteci Muhammed el-Kayk 81 gündür açlık grevinde.

14 Şubat 2016 Pazar 10:55A+A-

Muhammed el-Kayk, görme ve duyma yetisini kaybetti, iç organlarının birçoğunda ödem meydana geldi. Bölgedeki insan hakları temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, sağlık durumu dün akşam daha da ağırlaştı. Muhammed el-Kayk, serbest bırakılmaz ve tedavisine başlanmazsa artık aramızda olmayacak.
 
Gazeteci Muhammed el-Kayk 21 Kasım 2015’te Ramallah’taki evinde gözaltına alınmış, hukuksuz bir şekilde cezaevine konulmuştur. İsrail’in keyfi uygulamalarını belgelediği için keyfi bir uygulama sonucunda; kalemi, fotoğraf makinesi, bilgisayarı ile birlikte tutsak alınmıştır. Ama İsrail’in baskıları Muhammed el-Kayk’ı yıldıramamış, yüreğini teslim etmemiştir. Onurlu duruşuyla mazlum Filistin halkının sesi olmuştur.
 
İsrail faşizminin gerçeklerden korkup ve gerçekleri dünya kamuoyuna ulaştırmaya aracılık eden Muhammed el-Kayk’ı susturma çabası, onun dik duruşuyla yerle bir olmuştur. Muhammed el-Kayk artık sadece mazlum Filistinlilerin değil, zulme ve dayatmaya karşı çıkan tüm gazetecilerin sesidir.
Şimdi bu sesi tüm dünya duymalıdır.
 
Uluslararası kuruluşlara acil çağrımız; Muhammed el-Kayk için ayağa kalkın. Daha ne kadar susacaksınız. Siz sustukça, İsrail hukuk dışı uygulamalarına devam ediyor. Hep birlikte ayağa kalkalım; Muhammed el-Kayk serbest bırakılana kadar oturmayalım. Biz oturursak, Muhammed el-Kayk artık aramızda olmayacak! 

Haber7

HABERE YORUM KAT