1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Tutuklu Filistinli Çocukların Sayısında Dramatik Artış Var"
"Tutuklu Filistinli Çocukların Sayısında Dramatik Artış Var"

"Tutuklu Filistinli Çocukların Sayısında Dramatik Artış Var"

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shamdasani, İsrail hapisanelerindeki tutuklu çocukların sayısında “dramatik” bir artış yaşandığına dikkat çekti.

03 Mayıs 2016 Salı 12:22A+A-

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Cezaevi Servisi istatistiklerine göre, hapishanelerde 12'si kız çocuğu 440 tutuklu çocuk olduğunu ifade etti.

Geçen yıl eylül ayındaki tutuklu çocukların sayısının 171 olduğunu hatırlatan Shamdasani, bu sayının 2008 yılından beri 440'a ulaşarak bugüne kadarki en yüksek rakamı oluşturduğunu belirtti.

BM Çabalarına Rağmen “Dramatik” Artış

İsrail'in de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi gereğince bir çocuğun gözaltına alınması ya da tutuklanmasına en son çare olarak ve çok kısa süreliğine başvurulması gerektiğini anlatan Shamdasani, şunları kaydetti:

“BM ve diğer kuruluşların çabalarına rağmen İsrail hapishanelerindeki tutuklu çocukların sayısında Ekim 2015'ten beri dramatik bir artış yaşandı. Geçen sene ekim ayında bu rakam 27'ydi. Geçen sene kasım ve aralık aylarında 12 ila 15 yaş arasındaki tutuklu çocukların sayısı zirveye ulaştı. Tutukluluk ve sorgulama sırasında çocukların gözleri ve elleri bağlı bir şekilde fiziksel şiddete maruz kaldığı, bazılarının ise hücre hapsinde tutulduğu iddialarından endişe duyuyoruz.”.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum