1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkmenler Yenilgiyi Kabul Edip Esed’e Teslim mi Olsun?
Türkmenler Yenilgiyi Kabul Edip Esed’e Teslim mi Olsun?

Türkmenler Yenilgiyi Kabul Edip Esed’e Teslim mi Olsun?

Suriye'deki Esed’e karşı muhalefetin bir parçası olan Türkmenleri bu kez eski MHP’li vekil Mehmet Şandır 'Vurdu!'

22 Şubat 2016 Pazartesi 11:20A+A-

Suriye Türkmen Meclisi’nin Ankara’daki istişare toplantısına katılan eski MHP’li Mehmet Şandır’ın, “Türkmen direnişi başarısız oldu. Türkmenler Esed ile anlaşmalı” dediği iddia edildi. Şandır, Suriye Türkmen Meclisi Onursal Başkanlığı’nı yapıyor.

Suriye Türkmen Meclisi tarafından Ankara'da düzenlenen ve 2 gün süren Genişletilmiş İstişare Toplantısı sona erdi. Suriye'de yaşayan Türkmenleri temsilen tüm bölgelerden siyasi ve askeri temsilcilerin iştirak ettiği toplantıya Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ve Türkmen Meclisi Onursal Başkanı Mehmet Şandır da başkanlık etti. 5 yıllık savaş sürecinde en büyük mağduriyeti Türkmenlerin yaşadığını dile getiren katılımcılar, düzenli ordu ve gelinen nokta itibarıyla 'özerk bölge' ilanının kaçınılmaz bir zaruriyet olduğuna vurgu yaptı.

ŞANDIR'DAN ŞOK SÖZLER

Cumartesi başlayan istişari amaçlı toplantıda bir konuşma yapan eski MHP Grup Başkanvekili ve Suriye Türkmen Meclisi Onursal Başkanı Mehmet Şandır ise şu ana kadar Esed rejimine karşı Türkmenlerin sürdürdüğü direnişin başarısız olduğu ve Türkiye'nin bu konuda herhangi bir planının olmadığı eleştirisinde bulundu. İddiaya göre Şandır, “Türkmenler mevcut yöntemden vazgeçip farklı bir yol izlemeli. Esed kazanıyor. PYD rejimle işbirliği içerisinde ve onun da kazandığı ortada. Türkmenler olarak siz de Esed'le konuşma ve anlaşma yolları aramalısınız” ifadelerini kullandı.

'30 BİN ŞEHİT VERDİK'

Şandır'ın iddiaya konu bu sözlerine ilişkin konuşan Türkmen temsilciler, direnişin zor bir dönemden geçtiğini, ancak 40 yıllık zulüm rejimine yeniden tabi olmayacaklarını, Türkmenlerin savaşta 30 bine yakın şehit verdiğini ve bu kanı döken rejimle işbirliği yoluna girmeyeceklerini belirtti. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum