1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkmendağı’nda Yer Altında Yaşam!
Türkmendağı’nda Yer Altında Yaşam!

Türkmendağı’nda Yer Altında Yaşam!

Suriye’de 24 saat insansız hava araçları tarafından izlenen ve yoğun saldırı alan Türkmendağı’nda, yaşam âdeta yer altında geçiyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 16:22A+A-

Rusya destekli Beşşar Esed güçlerinin saldırılarıyla topraklarının büyük bir bölümünü kaybeden Türkmendağı’ndaki direnişçiler, artan saldırılar karşısında yaşam biçimlerini değiştirmek zorunda kalıyor.

Gece gündüz insansız hava araçlarıyla izlenen ve birçok noktası Esed rejimi tarafından vurulabilen bölgede Suriyeliler, mecbur kalmadıkça yerini değiştirmiyor. Türkiye sınırı yakınlarındaki 5 köye sıkışan ve yolculuk için gece saatlerini seçen Türkmenler, araçlarının ışıklarını kapatarak seri şekilde hareket ediyor.

Direnişçiler, birçok bağlantı yolu Esed güçlerince gözetlendiği için tepelerin arkasından yeni yollar açarak köyler arası ulaşımı sağmaya çalışıyor.

Halk, çadır kurmak için daha çok sarp tepelerin altını ve ağaçlık alanları tercih ederken, her çadırın yanına da saldırı ânında saklanacak bir sığınak kazıyor. Yoğun saldırı ânında hemen sığınaklara inen Türkmenler, bâzen gün boyu burada kalıyor.

“Hareket Eden Her Şey Vuruluyor”

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı 2. Sahil Tümeni’nin saha komutanlarından Ebu Furkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin son aylarda çok yoğun vurulduğunu söyledi.

Esed güçleri tarafından birçok bağlantı yolunun da hedef alındığını aktaran Ebu Furkan, “Her noktadan onlarca füze üzerimize düşüyor. Bu nedenle günümüzün çoğunu toprağın altında geçiriyoruz. Esed birlikleri hareketlerimizi görmesin diye yeni yollar açtık. Çünkü hareket eden her şey ânında vuruluyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT