1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Türkiye'ye Dönen Cumhuriyet Yazarı Akın Atalay Gözaltına Alındı
Türkiye'ye Dönen Cumhuriyet Yazarı Akın Atalay Gözaltına Alındı

Türkiye'ye Dönen Cumhuriyet Yazarı Akın Atalay Gözaltına Alındı

Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, yurt dışından tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

11 Kasım 2016 Cuma 12:51A+A-

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında yurt dışında olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay, tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olan Atalay, Almanya'nın başkenti Berlin'den tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Körüğe yanaşan uçaktan polis ekipleri eşliğinde alınan Atalay, gözaltı işlemleri için emniyete götürüldü.

Atalay Türkiye'ye döneceğini Cumhuriyet gazetesinden duyurmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı olan Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurt dışında olduğunun belirlenmesi üzerine savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Talebi değerlendirerek kabulüne karar veren İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği kararında, şüpheli Atalay'ın adresinde bulunamadığı ve yurt dışında olduğunun tespit edildiği, bu nedenle "delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunduğu" belirtildi.

Hâkimlik kararında, Atalay'ın Cumhuriyet Vakfı ile gazetenin yöneticisi olduğu, gazetede "hem PKK hem de Gülen örgütü lehine yayınlar yapıldığı", "yine örgütün eylemlerini meşrulaştırıcı ve özendirici haberlerin yer almasıyla bu örgütler adına faaliyette bulunduklarının anlaşıldığı" kaydedildi.

Şüpheli Atalay hakkında ''terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçundan yakalama emri düzenlenmesine hükmedildiği aktarıldı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT