1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Türkiye'nin Sığınmacılar İçin Kapasitesi Sınırsız Değil"
"Türkiye'nin Sığınmacılar İçin Kapasitesi Sınırsız Değil"

"Türkiye'nin Sığınmacılar İçin Kapasitesi Sınırsız Değil"

BMMYK Sözcüsü Spindler, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara karşı eli açık olduğunu biliyoruz ama kabul edebileceği sığınmacı kapasitesi de sınırsız değil. Uluslararası topluma Türkiye'ye yardım etme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 11:26A+A-

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William SpindlerAA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde artan saldırılardan kaçan binlerce Suriyelinin Türkiye'ye yönelmesi sonrasında Türkiye'ye daha ne kadar sığınmacının giriş yapacağını bilmediklerini belirtti.

Türkiye'nin sığınmacılara karşı eli açık bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Spindler, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara karşı eli açık olduğunu biliyoruz ama Türkiye'nin kabul edebileceği sığınmacı kapasitesi de sınırsız değil" dedi.

Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeli sığınmacının bulunduğu ve bu yıl Türkiye'ye giriş yapacak Suriyelilerle bu sayısının 3 milyonu aşabileceği tahminlerine yönelik değerlendirmede bulunan Spindler, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye daha ne kadar sığınmacının giriş yapacağını bilmiyoruz. Türkiye, sığınmacılar konusunda eli açık bir ülke ama uluslararası topluma sığınmacı yükünü paylaşması için Türkiye'ye yardım etme çağrısında bulunuyoruz. Bu da ancak Türkiye'ye finansal yardım yaparak ve Türkiye'deki sığınmacıların bir kısmını kendi ülkelerine kabul ederek olur" ifadesini kullandı.

Sığınmacı akınının gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Spindler, "Sığınmacı akınını durdurmanın bir manası yok. Bizim açımızdan yapılması gereken şey, sınırları sığınmacılar girmesin diye tel örgülerle kapatmak ve insanları daha tehlikeli yollara başvurmaya zorlamak değil, daha kontrol edilebilir, yönetilebilir ve tahmin edilebilir yöntemlerle sorunun üstesinden gelmek" dedi.

HABERE YORUM KAT