1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Türkiye'nin Filistin Davasına ve Gazze'ye Desteğiyle Gurur Duyuyoruz"
"Türkiye'nin Filistin Davasına ve Gazze'ye Desteğiyle Gurur Duyuyoruz"

"Türkiye'nin Filistin Davasına ve Gazze'ye Desteğiyle Gurur Duyuyoruz"

Hamas, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğe övgüde bulundu.

23 Haziran 2016 Perşembe 02:28A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Türkiye'nin ablukanın kaldırılması şartından vazgeçtiğine dair "Re'yu'l-Yevm" gazetesinde yayınlanan ve Hamas kaynaklarına dayandırılan haberi yalanladı.

Hamas Hareketi, Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne ve Filistin davasına verdiği destekle gurur duyduklarını ifade etti.

Hareket, bugün (22 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Hamas liderlerinden ve yetkililerinden hiç kimsenin söz konusu gazeteye herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

"Re'yu'l-Yevm" gazetesi, Hamas kaynaklarına dayandırdığını öne sürdüğü bir haberde, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirme karşılığında Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması şartından vazgeçtiğini iddia etmişti.

Türkiye'nin Filistin davasına ve Gazze'ye verdiği destek ile gurur duyduğunu açıklayan Hamas, "Re'yu'l-Yevm" gazetesini de Hamas ve Filistin direnişine destek verenler hakkında asılsız haberler yapmaktan vazgeçmeye davet etti.

Hamas Hareketi Arap ülkeleriyle ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan da Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğe övgüde bulundu.

Hamdan, Filistin davasının tüm İslam ümmetinin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, resmi ve halk düzeyinde ümmetin desteğini kazanmak için çalıştıklarını söyledi.

FİEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum