1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Türkiye'nin Dört Bir Yanında Arakan İçin Dua
Türkiyenin Dört Bir Yanında Arakan İçin Dua

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Arakan İçin Dua

Bu sabah namazından birçok ilde insanlar cemaatle kıldıkları sabah namazı sonrası Arakan için dua etti.

27 Temmuz 2012 Cuma 12:42A+A-

Müslüman gençler Türkiye’nin 23 ilinde sabah namazı vaktinde buluşanlar Arakan için dua ve basın açıklamasın yaptılar.

Myanmar devletinin Arakanlı Müslümanlara yönelik baskıları sürerken Türkiye’nin 23 ilinde düzenlenen basın açıklaması ve dualarla Arakanlı Müslümanlara destek geldi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere katılımın yoğun olduğu programda Arakanlı Müslümanların sahipsiz olmadığı vurgulanırken, İslam dünyasının bir an önce Arakan için harekete geçmesi istendi.

İşte Türkiye’nin 23 ilinde birden Arakan için bu sabah okunan basın bildirisi: 

Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde ne yazık ki dünyanın dört bir yanından mazlumların çığlıkları yükseliyor. Bu çığlıkların en yüksek dereceye ulaştığı yerlerden biri de Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesidir. Yıllardır Arakan’ı işgal altında tutan  Myanmar devleti tarafından desteklenen fanatik Budist çetelerinin Müslümanlara yönelik başlattığı saldırılar bir soykırıma dönüşmüştür. Son iki ayda yaşanan olaylarda şu ana kadar bine yakın Müslüman hayatını kaybederken, on binlerce Müslüman da evlerini, topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Yıllardır Myanmar devletinin baskılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar okullarda, devlet dairelerinde Myanmar yönetimi eliyle ayrımcılığa tabi tutulmakta, Arakanlı kardeşlerimizin dilleri, tarihleri ve İslami kimlikleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca Arakanlı Müslümanlar topraklarından zorla çıkartılarak kardeşlerimizin yerlerine Budist köylüler yerleştirilmektedir.  Bölgede ciddi bir insani kriz yaşanmakta, Arakan'da insanlığa karşı büyük bir suç işlenmektedir.

BM’ye güvenmiyoruz

Türkiye halkı, Türkiyeli duyarlı insanlar olarak söz konusu Müslümanlar olunca sus pus olan BM’den en ufak bir yardım beklemediğimizi, BM’ye hiçbir şekilde güvenmediğimizi açıkça deklare etmek istiyoruz.  İslam dünyası, özellikle de yıllarca dünyadaki mazlumların hamiliğini yapmış olan Türkiye, Arakan’daki zulmün sona ermesi için elinden gelen her şeyi yapmalıdır.  Bütün dünya Müslümanlarını, dünyanın tüm vicdanlı insanlarını Arakan’da yaşanan zulmün sona ermesi için bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle başta Arakan olmak üzere Filistin, Suriye, Patani, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Çeçenistan ve Irak’ta zalimlerin zulmü altında olan kardeşlerimizin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını Rabbimiz’den niyaz ediyoruz. Bu bölgelerde emperyalistlere, işgalcilere karşı direnen onurlu insanları da Türkiyeli Müslümanlar olarak selamlıyoruz. Ve inanıyoruz ki, bir gün bütün zalimlerin sarayları yerle bir olacak, Rabbimiz mazlumları, ezilenleri yeryüzünde iktidar sahibi yapacaktır.

Türkiyeli Genç Müslümanlar

Haksöz Haber

Bazı illerden kareler:

arakan_basin_aciklamasi_istanbul-(1).jpg

İstanbul

arakan_basin_aciklamasi_istanbul-(2).jpg

İstanbul

adana.20120727154856.jpg

Adana

arakan_basin_aciklamasi_ankara-(1).jpg

Ankara

arakan_basin_aciklamasi_ankara-(2).jpg

Ankara

antalya.jpg

Antalya

balikesir.jpg

Balıkesir

bilecik.jpg

Bilecik

bursa.jpg

Bursa

eskisehir.jpg

Eskişehir

gazi-antep.jpg

Gazi Antep

izmit2.jpg

İzmit

konya.jpg

Konya

rize.jpg

Rize

rize2.jpg

Rize

samsun.jpg

Samsun

arakan_basin_aciklamasi_trabzon-(1).jpg

Trabzon

arakan_basin_aciklamasi_trabzon-(2).jpg

Trabzon

arakan_basin_aciklamasi_urfa.jpg

Urfa

arakan_basin_aciklamasi_urfa2.jpg

Urfa

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum