1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Türkiye'nin Cerablus'ta Verdiği Desteği Takdir Ediyoruz”
“Türkiye'nin Cerablus'ta Verdiği Desteği Takdir Ediyoruz”

“Türkiye'nin Cerablus'ta Verdiği Desteği Takdir Ediyoruz”

Halep'in doğusunda yer alan Cerablus ilçesini ele geçiren ÖSO komutanları, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, hedeflerinin Suriye'nin birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 07:26A+A-

ÖSO çatısı altındaki direniş gruplarından Feylak eş-Şam Komutanı Yüzbaşı Mustafa Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta kontrolü sağladıklarını belirterek, “Türkiye'nin Cerablus'ta verdiği desteği takdir ediyor, Türkiye halkına ve hükûmetine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Bölgedeki IŞİD ve PYD gibi örgütlerle mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Ebu Muhammed, “ÖSO olarak hedefimiz, Suriye'deki tüm kesimleri aynı çatı altında bir araya getirmek.” ifadelerini kullandı.

“Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz”

ÖSO'ya bağlı Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de IŞİD'in Cerablus'tan tasfiyesinde Türkiye'nin desteğinin belirleyici rol oynadığını dile getirerek, Türkiye'nin Suriye halkına sâdece askerî değil, yıllardır insanî yardımlarda da bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin gösterdiği destek için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye halkına teşekkür eden el-Gabi, hem IŞİD hem PYD hem de rejim güçlerine karşı yürütülen mücadeleden vazgeçmeyeceklerine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT