1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiyeli Dört Müslüman Daha Suriye’de Şehit Düştü
Türkiyeli Dört Müslüman Daha Suriye’de Şehit Düştü

Türkiyeli Dört Müslüman Daha Suriye’de Şehit Düştü

Dün Suriye'nin İdlib kentine bağlı Eriha ilçesinde iftar daveti verilen camide düzenlenen canlı bomba saldırısında ölenlerden dördünün Türkiyeli Müslümanlardan olduğu belirlendi.

05 Temmuz 2015 Pazar 17:39A+A-

Haksöz Haber / M. Ali Kaçmaz

Nusra Cephesi'nin Eriha ilçesindeki Salim camisinde verdiği iftarda bir kişinin akşam ezanı esnasında üzerindeki bombayı patlatması sonucu onlarca kişi şehit olmuş ve bir o kadar kişi de yaralanmıştı. Patlama sonrasında şehit olan 40 civarındaki Müslümandan dördünün Türkiyeli olduğu belirlendi. Mehmet Balcı, Mustafa Ali, Mehmet Kafa ve Ramazan Albar adındaki 4 kardeşimizin cenazeleri ailelerine teslim edilmek üzere İdlip’ten Hatay’a getirildi.

Malatya, Hatay, Eskişehir ve İstanbul’dan Suriye’ye giden kardeşlerimizden Ramazan Albar İstanbul Ümraniye’de ikamet ediyordu. 5 çocuk babası olan şehit Albar, çevresinde sevilen ve Müslüman kimliğiyle bilinen bir kardeşimizdi. Ümraniye’de esnaf olup hali vakti yerinde olan kardeşimiz imkanlarını mazlumlardan, Müslümanlardan yana kullanmaktan asla çekinmezdi. Kendisini tanıyanlar dini mücadelede asla taviz vermediğini, samimi bir Müslüman olduğunu ve bu samimiyet ile Suriyeli Müslümanlara yardım ettiğini söyledikleri Albar, gençlik yıllarından beri İslami mücadelenin içindeydi. Şehit Albar, okumayı sever, sohbetlerden asla geri kalmazdı. Sohbetlere vaktinde gelmeyenleri uyarır, gençlere nasihat etmeyi severdi.

Saldırıyı üstlenen olmazken, patlama ile ilgili Nusra Cephesinden yakın zamanda açıklama yapılacağı bildirildi.

Rabbimizden tüm kardeşlerimizin şehadetini kabul etmesini; ailelerine sabır ve güzellikler vermesini diliyoruz.

mehmet_kafa.jpeg

MEHMET KAFA

mehmet-balci.jpeg

MEHMET BALCI

mustafa_ali2.jpeg

MUSTAFA ALİ

ramazan_albar.jpeg

RAMAZAN ALBAR

HABERE YORUM KAT

9 Yorum