1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Türkiye'den Somali'ye Gıda Yardımı
Türkiye'den Somali'ye Gıda Yardımı

Türkiye'den Somali'ye Gıda Yardımı

Türk Kızılayı ile AFAD'ın Somali için organize ettiği 11 bin tonluk insani yardım malzemesi Uluslararası Mogadişu Limanı'na ulaştı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 02:33A+A-

Türk Kızılayı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Somali için organize ettiği 11 bin tonluk gıda yardımını taşıyan geminin Uluslararası Mogadişu Limanı'na ulaştığı belirtildi.

Haydarpaşa Limanı'ndan 8 Mayıs'ta ayrılan Kızılay ve AFAD'ın organize ettiği 11 tonluk gıda yardımını taşıyan geminin Uluslararası Mogadişu Limanı'nda Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve Somalili yetkililer tarafından karşılandığı kaydedildi.

Limanda basın mensuplarına konuşan Somali İçişleri Bakanı Abdurreşid Muhammed Hidek, "Türkiye'ye halkımıza sunduğu insani yardımlardan dolayı teşekkür ederiz. Kötü günlerimizde Türk halkı yanımızda yer aldı. Türkiye hala insani yardımlar konusunda çok önemli bir rol oynuyor." dedi.

Yardımların ülkenin tüm bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını Somali hükümetinin temin edeceğini ifade eden Hidek, yardımların, ramazan ayıyla eş zamanlı ulaşmasının önemli olduğunu ve bu ayda halkın yaşadığı zorlukları hafifleteceğini kaydetti.

Büyükelçi Bekar ise gelen yardımların içinde besin maddeleri, sağlık ve inşaat sektörü için araç-gereç bulunduğunu belirterek, bunların Türk hükümetinin Somali halkına sunmayı istediği yardımların bir bölümü olduğunu söyledi.

Bekar, "Türk hükümeti ve halkı, bu ülkede tekrar yaşanan insani krizden kurtulunması için Somali toplumunun yanında olmayı sürdürüyor." diye konuştu.

Somali hükümeti kısa bir süre önce uluslararası topluma ülkede yaşanan kuraklık ve seller nedeniyle yardım çağrısında bulunmuştu.

Somali'nin özellikle kuzey bölgelerinde geçen yılın son aylarından beri aşırı kuraklık yaşanıyor. Bunun yanı sıra güney belgelerde ise seller nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT