1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye'den Cibuti'ye 6 Ambulans, 6 Ton İlaç
Türkiye'den Cibuti'ye 6 Ambulans, 6 Ton İlaç

Türkiye'den Cibuti'ye 6 Ambulans, 6 Ton İlaç

Sağlık Bakanlığı Cibuti'ye 6 tam donanımlı ambulans, AFAD ise bu ülkedeki Yemenli mültecilere 6 ton ilaç yardımında bulundu.

05 Temmuz 2015 Pazar 08:28A+A-

Sağlık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Cibuti'ye 6 tam donanımlı ambulans hediye edilirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) bu ülkedeki Yemenli mültecilere 6 ton ilaç yardımında bulundu.

“Az Kaza, Az Hasta, Bol Sağlık Dileriz”

Sağlık Bakanlığı’nca TİKA aracılığı ile Cibuti'ye verilen 6 ambulans ile AFAD'ın ilaç yardımları, düzenlenen törenle, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz tarafından Cibuti Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi.

Büyükelçi Hasan Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sadece Cibuti'nin değil her zaman Afrika halkının yanında olduğunu belirterek: "Söz konusu ambulansları, 'Türkiye halkından Cibuti halkına az kaza, az hasta, bol sağlık dileriz' felsefesi ile ulaştırdık. 6 ambulans Cibuti halkının ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir yardım olacaktır." dedi.

6 Ton İlaç

Öte yandan AFAD'ın Cibuti'de bulunan Yemenli mültecilere de yardımları devam ediyor. Geçen aylarda Yemenli mültecilere yönelik çeşitli insanî yardımlarda bulunan AFAD, mültecilerin yoğun talepleri üzerine 6 ton ilacı Cibuti'ye ulaştırdı.

İlaçlar, Büyükelçi Yavuz tarafından Cibuti Sağlık Bakanı Kasım İsak'a Yemenli mültecilerin kullanımına sunulmak üzere teslim edildi.

Cibuti Sağlık Bakanı İsak, Türkiye'nin yardımlarının kendilerini duygulandırdığını belirterek, Türkiye'nin desteğine teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT