1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye'de Gazze İçin 3 Gün Yas İlan Edildi
Türkiye'de Gazze İçin 3 Gün Yas İlan Edildi

Türkiye'de Gazze İçin 3 Gün Yas İlan Edildi

Siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı Filistin halkına destek için Türkiye'de 3 gün yas ilan edildi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 19:46A+A-

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Filistin halkına destek için yarından itibaren 3 gün yas ilan edildi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Filistin halkına yönelik katliamı lanetlediklerini belirterek, "Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 60'dan fazla masum insan hayatını kaybetmişti. İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve topluca cezalandırmanın ulaştığı noktada katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı" dedi.

Arınç, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle zarar gören ilçedeki esnaf ve sanatkarların talepleri üzerine Halk Bankası'na olan borçlarının 1 yıl süreyle ve faizsiz olarak ertelendiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum