1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye'de Büyük Elektrik Kesintisi
Türkiye'de Büyük Elektrik Kesintisi

Türkiye'de Büyük Elektrik Kesintisi

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

31 Mart 2015 Salı 12:04A+A-

Türkiye'nin birçok bölgesinde nakil hatlarında yaşanan sorun nedeniyle elektrik kesintisi meydana geldi. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) yetkilileri, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

AA muhabirinin TEİAŞ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını bildirdi.

Metro ve tramvay seferleri durdu

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri yapılamıyor.

Alınan bilgiye göre, şehir genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle tüm metro ve tramvay seferleri durdu.

Elektriğin saat 10.40'da kesilmesi sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro ve tramvay duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

ÇORUH EDAŞ'tan yapılan açıklamada, "TEİAŞ sisteminde oluşan ülke geneli arıza nedeniyle dağıtım bölgemizdeki Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun arasındaki illerimizde enerji kesintileri meydana gelmiştir" denildi.

Şu ana kadar, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Uşak, Edirne, Ordu, Çorlu, Malatya, Kahramanmaraş, Zonguldak, Mersin, Rize, Mardin, Iğdır, Muş, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Şırnak, Karabük, Aydın, Artvin, Gümüşhane ve Samsun'dan da elektriklerin kesik olduğu bilgisi geldi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan elektrik kesintileri açıklaması:

- Her türlü ihtimali araştırıyoruz, iletim hatlarından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.

- Enerji Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Kriz masası oluşturuldu elektrik arzında bir problem yok.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "elektrik kesintilerinde terör saldırısı ihtimalinin sorulması" üzerine, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji Bakanlığında kriz masası oluşturuldu" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT