1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Türkiye'de Boşanmaların Artış Sebebi: Saygı Eksikliği
Türkiye'de Boşanmaların Artış Sebebi: Saygı Eksikliği

Türkiye'de Boşanmaların Artış Sebebi: Saygı Eksikliği

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Keşir, 12 bin kişiye "Niçin boşanmayı düşünürsünüz?" sorusunun sorulduğunu, her iki tarafın da 'saygısız davranışlar' diye cevap verdiğini söyledi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:14A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Ayşe Keşir, 12 bin kişi üzerinde "Türkiye Aile Yapısı" hakkında bir araştırma yapıldığını belirterek, "Orada vatandaşlarımıza 'Niçin boşanmayı düşünürsünüz?' sorusunu sorduk. Her iki taraf da 'saygısız davranışlar' diye cevap verdi. Şiddet burada üçüncü sırada iken, ekonomi dördüncü sırada çıktı. Genelde 'insanlar fakirleşti, boşanmalar arttı' denilir.' Bunun, bizim yaptığımız çalışma verilerinde bir karşılığı yok" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AA muhabirine, ülke genelinde öncelikle evliliği kurma nedenlerinin iyi araştırılması gerektiğini, toplumun gelişerek değişim sergilediğini söyledi.

Evlilik konusunda duygu ve insani taraflarını tartışılması gerektiğini vurgulayan Keşir, şöyle konuştu:

"Evlilik, erkeğin evi çekip çevirecek birine, kadının da kendine bakacak birine ihtiyacı üzerinden kurgulandığında, toplum gelişirken, annesi değişip gelişmese dahi kızı okuyor ve meslek sahibi oluyor. Belli bir süre sonra kendisine yetiyor. Şimdi teknoloji ilerliyor, bir sürü elektronik cihaz var. Bu cihazlar çamaşır yıkıyor, bulaşık yıkıyor olmadı kuru temizleme bile yapılıyor.

Bu ihtiyaçlar ortadan kalktığında evlilik kurumuna ihtiyacımız olmayacak mı? Yani işin duygusal ve insani tarafını kaçırıyoruz. Baş dayayacak omuz, hayat arkadaşı, bunları kaçırmamamız gerekiyor. İhtiyaçları tamamen madde üzerine indirdiğimizde hata oluyor. Kadın işe giriyor ve maddi anlamda güçleniyor. Bu maddi güç ihtiyaçlarının giderilmesi anlamına gelmez. Bir arada olma gerekçelerimizi, işin duygu ve insani taraflarını tartışmamız lazım. İnsan olmayı elden kaçırdığımızda hem birbirimize eş olamıyor, hem de çocuklarımıza anne baba olamıyoruz."

"12 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı"

Komisyonun bu değerleri gözeterek yaptığı çalışmalarda önemli veriler elde ettiğini anlatan Keşir, "Komisyon olarak 12 bin kişi üzerinde 'Türkiye Aile Yapısı' hakkında bir araştırma yapıldı. Orada vatandaşlarımıza 'Niçin boşanmayı düşünürsünüz?' sorusunu sorduk. Her iki taraf da 'saygısız davranışlar' diye cevap verdi. Şiddet burada üçüncü sırada iken ekonomi dördüncü sırada çıktı. Genelde 'insanlar fakirleşti boşanmalar arttı' denilir.' Bunun bizim yaptığımız çalışma verilerinde bir karşılığı yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum