1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiye ve Ürdün'den ''Hayırda Ortaklık''
Türkiye ve Ürdünden Hayırda Ortaklık

Türkiye ve Ürdün'den ''Hayırda Ortaklık''

Ürdün Dayanışma Derneği, Türkiyeli sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyasına katılacak

22 Aralık 2012 Cumartesi 15:29A+A-

Ürdün Dayanışma Derneği, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı ''Kış geldi, Suriye için bir ekmek bir battaniye'' kampanyasına katılacağını açıkladı.

Derneğin Suriye Komitesi Başkanı Nidal Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Anadolu Ajansı'na hayır faaliyetlerine göstermiş olduğu ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz ve diğer medya kuruluşlarının da onu örnek almasını istiyoruz'' dedi.

Abdullah kampanyayla ilgili olarak, ''Bu iyi niyetli bir girişim. Bütün kuruluşların, hiçbir siyasi hedefi olmayan, tamamıyla insani bu kampanyaya katılmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Ürdün Dayanışma Derneği, Suriyeli sığınmacılara yönelik sürekli yardımlarıyla adını duyurmuş bir hayır kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği'nin aralarında yer aldığı, kampanyaya destek veren kuruluşlar, 24 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'de Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleyecekleri ortak basın toplantısıyla kampanyayı başlatacaklar.

www.suriyeicinbirekmek.com internet sitesi çatısında bir araya gelen yaklaşık 200 STK, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını tüm dünyaya duyuracak. 

HABERE YORUM KAT