1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye Uzaya İlk Adımını Attı
Türkiye Uzaya İlk Adımını Attı

Türkiye Uzaya İlk Adımını Attı

Türkiye'nin uzaya ilk adımı olarak görülen TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

21 Mayıs 2015 Perşembe 11:45A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıncılar'daki TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin açtı. Uzaya ilk adım olarak görülen merkez ile Türkiye uzay çalışmalarına hız verecek ve çok yakında uzayla ilgili ilk somut adımlar atılmış olunacak.

ERDOĞAN'I HEYECANLANDIRDI

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da atılan bu adımın önemine vurgu yaparak şimdiden büyük bir heyecan içinde olduğunu söyledi.

KÜLLERİNDEN DOĞDU, 80. FİRMA OLDU

TUSAŞ'ın sivil havacılık sektörünün dev firmaları ile işbirliğini sürdürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TUSAŞ'ın hikayesini Türkiye Cumhuriyeti'nin hikayesine benzeterek şunları söyledi; 

''Bu kurumumuz zamanında kapanmak üzereydi. Göreve geldiğimizde bir kararlılıkla işin üzerine gitmiş ve bugün TUSAŞ, 1 milyar doların üzerindeki cirosu ve 5 bin çalışanı ile dünyanın en büyük 80. firması oldu. Sadece OSTİM'e aktarılan iş hacmi 12 yılda 10 kat arttı. İşte TUSAŞ böyle bir başarının içinden çıkmıştır. TUSAŞ sayesinde Türkiye uzay çalışmaları konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi.''

UZAYA İLK ADIM

Bu tesisin Türkiye için gerçek anlamda uzaya ilk adım anlamını taşıdığını da söyleyen Erdoğan, ''Diğer ülkelerin uzay projeleri içinde hizmet verilecek.  2023 yılında TUSAŞ'ı çok daha büyük projelerin içerisinde görmek istiyoruz. Milli haberleşme ve yeni nesil ANKA'ları sabırsızlıkla bekliyoruz.'' dedi.

2023'TE ULAŞACAĞIZ

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her konuda savunma yatırımlarını yapacak konuma 2023'te ulaşmış olacağını da söyleyen Erdoğan, ''Savunma sanayi konusunda çok büyük bir muktesabatı olan bir milletiz. Pek çok savaşta kendi ürettiğimiz silahlar ile çok büyük savaşlar kazandık. Eskiden bir beyin göçünden söz ediyorduk bu göç tersine döndü. Savunma sanayinin dışa bağımsızlığını yüzde 100'e taşıma hedefindeyiz.'' diye konuştu.

DÜNYA VİCDANSIZLARLA DOLU!

''Bağımsız savunma sanayi adına atamayacağımız adım yok ancak birileri hala engelleme çabası içinde'' olduğunu da aktaran Erdoğan, dünyanın vicdansızlarla dolu olduğunu belirterek ''Ekonomik ve stratejik çıkarlar ön planda ama artık bizim de bu konuda kriterlerimiz olacak.'' Dedi.

(Haber7)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT