1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Türkiye İslamcılarının Sorumlulukları”
“Türkiye İslamcılarının Sorumlulukları”

“Türkiye İslamcılarının Sorumlulukları”

“Türkiye İslamcılarının Sorumlulukları” başlıklı seminer, İstanbul Daver-Der’den Ahmet Yıldız’ın sunumuyla Bingöl Özgür-Der tarafından gerçekleştirildi.

22 Nisan 2018 Pazar 13:23A+A-

Bingöl Özgür-Der’in düzenlediği, “Türkiye İslamcılarının Sorumlulukları” konulu semineri İstanbul Davet-Der yönetim üyesi Ahmet Yıldız sundu.

Yıldız sunumuna, her Müslüman bireyin toplumsal hayat ile ilgili bazı sorumlulukları olduğuna vurgu yaparak başladı ve bu sorumlulukların kaynağının da vahiy olduğunu belirtti. Her Müslüman ferdin, vahyi toplumsal hayata taşımakla mükellef olduğunun ve hâlihazırda bu durumun bizlere çeşitli sorumluluklar yüklediğinin altını çizdi.

Sorumlu olunabilecek alanlara dikkat çeken Yıldız, sosyal sorumluluklarımız ile ilgili şunları belirtti: “Biz Müslümanların sorumluluklarının temelinde ‘şahitlik’ yatmaktadır. Bu nedendendir ki bir Müslüman’ın toplumu ilgilendiren meselelerde sorumlulukları vardır. Müslümanların toplumsal sıkıntılara karşı çözümler üretmesi halk nezdinde bir itibar görecek ve bu yolla vahyi onlara taşıma imkânı bulacağız. Bu anlamda sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olmak önemlidir.”

bingol_ozgurder_ahmet_yildiz_programi_2.jpg

Diğer bir sorumluluk alanının ise siyasi yapı ve sistemler olduğunu belirten Yıldız, öncelikle Müslümanlar olarak sistemden ve siyasi yapılardan sosyal sorunları çözme ile ilgili taleplerimizin olması gerektiğini vurguladı ve bu konu çerçevesinde asıl olanın, taleplerimizin ve itirazlarımızın nasıl değişikliklere sebep olduğunu görmek gerektiğinin altını çizdi. Siyasi yapıdan talep edilenler ile ilgili birtakım sıkıntıların varlığına değinen Yıldız, taleplerimizin yaşam standartlarımızı arttırmaya yönelik taleplerden ziyade, bu taleplerimizi vahyi yaymanın bir aracı olarak görmek gerektiğini belirtti.

Sunumuna eğitim alanındaki sorumluluklara değinerek devam eden Yıldız, Türkiye’deki resmi törenler konusunda Müslümanlar olarak bakışımızı ve duruşumuzu netleştirmemiz gerektiğini söyledi. Resmi törenlere ideolojik temelli karşı duruşların yanında, bu törenlerin çocuklarımızı ve dahi gençlerimizi ahlaki yozlaşmaya sürüklediğini, 23 Nisan ve 19 Mayıs programlarının örneklikleriyle dinleyicilere sunan Yıldız, bu gibi durumları ifşa etme, gün yüzüne çıkarma ve insanların gündemine taşıma gibi sorumluluklar taşıdığımızı söyledi.

bingol_ozgurder_ahmet_yildiz_programi_3.jpg

Tüm bunlarla beraber özeleştiri yapmamız gerektiğini belirten Yıldız, özeleştirinin bizleri sorumluluk anlamında kuvvetlendireceği gerçeğinin altını çizdi. Ayrıca özeleştirinin vahiy temelli bir olgu olduğunu ve birçok ayette yer aldığını vurgulayan Yıldız, örnek olarak Nisa Suresi’nin 136. ayetini (Ey iman edenler iman edin.) gösterdi.

Son olarak, toplumu ifsada sürükleyen meselelere karşı net tavırlar almamız gerektiğini vurgulayan Yıldız, adil şahitliğin bir gereği olan toplumsal sorumluluklarımızın bilincinde olma vazifesinin, bir farziyet teşkil ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT