1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Türkiye Irak'taki Sığınmacılara Büyük Yardım Yaptı"
"Türkiye Irak'taki Sığınmacılara Büyük Yardım Yaptı"

"Türkiye Irak'taki Sığınmacılara Büyük Yardım Yaptı"

IKBY Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı ve Göç Masası Sorumlusu Zebari, "Türkiye, olayların başladığı tarihten bu yana Irak'taki sığınmacılara büyük yardım yaptı" dedi.

02 Haziran 2015 Salı 15:57A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı ve Göç Masası Sorumlusu Dindar Zebari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Irak'ta evlerini terk eden insanlara ilk günden itibaren önemli yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgeye en fazla yardım ulaştıran ülkelerin başında geldiğini ifade eden Zebari, şöyle konuştu:

" Türkiye hükümeti, olayların başladığı tarihten bu yana kamyon ve tırlarla yardım ulaştırdı. Şengal sürecinde Türkiye, Kürdistan bölgesine yönelik yardımlarına hız verdi. Duhok vilayeti sınırları içinde birçok kamp yaptı. Hükümetin dışında ilgili yardım kuruluşları da sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yaptı. O nedenle Türkiye, sığınmacılara en fazla yardımeden ülkelerin başında geliyor."

"Kürdistan bölgesinde 30 kamp açıldı" 

Kürt bölgesinde sığınmacılar için şu ana kadar 30 kamp açıldığını ve yakında 5 kampın daha kurulacağını söyleyen Zebari şunları kaydetti: 

"Irak'taki iç göç nedeniyle evlerini terk eden insan sayısı 3 milyona ulaşmış durumda. Bu sığınmacıların 1 milyon 500 bini Kürdistan bölgesinin Erbil, Süleymaniye ve Duhok vilayetlerinde yaşıyor. Geriye kalan 1 milyon 500 bini de Kürdistan bölgesinin dışındaki Kerkük, Germiyan ve diğer Kürt bölgelerinde barındırılıyor. Bölgemizdeki sığınmacıların yarısı inşa edilen kamplarda barındırılıyor. Geriye kalanlar, Kürdistan bölgesinin farklı şehirlerinde ikamet ediyor. İmkanların az olmasından dolayı kamplarda kalan insanlara hizmet ulaştıramıyoruz. Özellikle çocukların durumu çok kötü. Sağlık, eğitim, beslenme ve birçok konuda çocuklar ciddi sorunlar yaşıyor."

HABERE YORUM KAT