1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Türkiye Halkı Suriye Halkını Yalnız Bırakmadı! (FOTO-VİDEO)
Türkiye Halkı Suriye Halkını Yalnız Bırakmadı! (FOTO-VİDEO)

Türkiye Halkı Suriye Halkını Yalnız Bırakmadı! (FOTO-VİDEO)

Suriye İntifadasının 1. Yılında Türkiye’de 30’u aşkın merkezde Baas zulmünü telin eden protesto eylemleri düzenlendi.

19 Mart 2012 Pazartesi 01:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye İntifadasının 1. Yılında Türkiye’de 30’u aşkın merkezde Baas zulmünü telin eden protesto eylemleri düzenlendi.

18 Mart 2011’de Der’a’da başlayan ve kısa sürede Suriye’nin tümüne yayılan gösterileri Baas diktası keskin nişancılar, tanklar, havan topları ve işkence merkezleriyle bastırmaya çalıştı.

Çocuk, genç, yaşlı ayrımı yapılmaksızın çok sayıda insan başından vuruldu, sistematik tecavüzlerle namuslar kirletildi, birçok kişi işkencede katledildi. Katil Baas çetelerinin marifetiyle Müslümanların evleri başlarına yıkıldı, şehirleri harabeye çevrildi. Camiler, mescitler, okullar, hastaneler de bu yıkıcı saldırılardan azade değildi.

Devasa bir katliam makinesi olarak Suriye halkının üzerine karabasan gibi çöken Esed-Baas cuntası saltanatını sürdürmek adına hiç tereddüt etmeden hemen her yolu, yöntemi ve aracı kullandı.

Buna rağmen özellikle Cuma namazları sonrası Suriye’nin birçok şehrinde yapılan gösteriler aylarca hiçbir silahlı direniş olmaksızın devam etti. Ancak Suriye Baas Ordusu gösterileri kanlı bir şekilde bastırmada kararlıydı.

Aylar sonra ordudan kopmaların da başlamasıyla oluşturulan Hür Suriye Ordusu göstericileri elindeki basit silahlarla korumaya başladı. Ancak Baas Ordusu şehirleri tanklarla kuşatıp bombalamaktan çekinmedi. Çocuk, kadın, yaşlı fark etmeksizin binlerce kişiyi vahşice öldürdü. Binaları, camileri yıktı; evleri ateşe verdi, binlerce insanı tutukladı; birçoğu kaybedildi. Buna rağmen direniş bitirilemedi.

İşte bu katliam ve devam eden direniş tam bir yılını doldurdu. Bilanço çok ağır: Baas zulmüne “Lebbeyk Ya Allah!”, “Allahım Senden Başka Kimsemiz Yok!”, “Yalla İrhal Ya Beşşar!”, “Eş-Şa’b Yurid İskaten Nizam!”, “Allahu Ekber!” nidalarıyla direnen Suriye halkı 10.000’den fazla evladını şehit verdi. Katledilen 10 bini aşkın Müslümanın yanı sıra on binlerce kişi tutuklandı, kaybedildi ya da göçe zorlandı. Çok sayıda Suriyeli evini, yurdunu bırakıp Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e sığınmak zorunda kaldı.

Ödenen bunca bedele rağmen direniş hâlâ sürüyor. Halk yine birçok merkezde özellikle Cuma sonraları şehrin meydanlarına çıkıyor. Her gece birçok şehirde protestolar gerçekleştiriyor, Hür Suriye Ordusu şehirleri kuşatan ve insanları vahşice katleden Baas Ordusuna ellerindeki zayıf silahlarla direnişe devam ediyor.

Bu direnişin birinci yılında Türkiye halkı Suriye halkının yalnız olmadığını haykırmak için 30’u aşkın şehirde meydanlara indi. Katliamları icra eden zalimlerin ve zalimlere destek verenlerin telin edildiği gösterilerde direnişe de selam yollandı.

Eylemlerle ilgili ayrıntılara topluca ulaşabilmeniz için SURİYE İNTİFADASININ 1. YILI ETKİNLİKLERİ başlığıyla burada yapılan eylemlerin tümünün linkine yer vereceğiz.

***

ZORUNLU AÇIKLAMA: Suriye İntifadasının 1. Yılı etkinliklerinin yoğunluğu dolayısıyla tüm mesaimizi bu etkinliklerin haberleri ve görsellerinin hazırlanmasına ayırmış bulunmaktayız. Bu nedenle son 24 saat içinde yaşanan gelişmelere sitemizde yer veremiyoruz. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

--------------------

SURİYE İNTİFADASININ 1. YILI ETKİNLİKLERİ:

ADANA
Adanada Katil Baas Rejimi Protesto Edildi
AKHİSAR
Akhisar: Baas Katliamı Dursun!
AMASYA
Amasyadan Suriye Direnişine Bin Selam!
ANKARA
Ankarada Suriye İntifadası Selamlandı
ANTALYA
Antalyadan Suriye Direnişine Destek Eylemi
BARTIN
Bartın’da Suriye İntifadasına Destek Eylemi
BİNGÖL
Bingölde Esed Zulmü Lanetlendi!
BURSA
Bursa Suriye İntifadasını Selamladı
ÇORUM
Çorumdan Suriye İntifadasına Destek
DİYARBAKIR
Diyarbakırda Suriye Halkına Destek Eylemi
ELAZIĞ
Elazığda Baas Despotizmi Protesto Edildi
ERZURUM
Erzurumda Suriye Direnişine Destek Eylemi
ISPARTA
Suriye İntifadasına Isparta’dan Destek Eylemi
İSTANBUL
Beyazıt Meydanında Binlerce Kişi Suriye İntifadasını Selamladı!
İZMİR
İzmirden Hamaya, Humusa, Direnişe Bin Selam!
İZMİT
İzmitte Suriye Direnişi Selamlandı!
KONYA
Konya'da Katil Baas Cuntası Protesto Edildi
MARDİN-BATMAN
Suriye Sınır Kapısında Esed Protesto Edildi
SAKARYA
Sakarya’dan Suriye İntifadasına Destek Eylemi
SAPANCA
Sapancada Baas Katliamları Protesto Edildi
SİVAS
Sivastan Suriye Halkına Destek Eylemi
TATVAN
Tatvan, Suriye Direnişini Selamladı
TRABZON
Trabzonda Katil Baas Rejimi Protesto Edildi
VAN
Suriye İntifadasına Vandan Destek Eylemi

HABERE YORUM KAT

15 Yorum