1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiye Halep Başkonsolosunu da Çekti
Türkiye Halep Başkonsolosunu da Çekti

Türkiye Halep Başkonsolosunu da Çekti

Çatışmaların yoğunlaştığı Halep'te bulunan Türkiye'nin başkonsolosu Ankara'ya döndü.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 14:15A+A-

Ankara, Halep’teki Başkonsolosu ve beraberindeki personeli istişare için Türkiye’ye çağırdı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yakın kurmaylarıyla 20 Temmuz’da yaptığı istişarede Halep’te görev yapan diplomatların istişare için çağırılmasına karar verildi.

Bu kapsamda Başkonsolos Adnan Keçeci, yardımcısı ve başkonsolosluğu korumakla görevli polisler Gaziantep üzerinden karayolu ile Türkiye’ye döndü.

Bab El-Selam Muhaliflerin Elinde

Öte yandan Suriyeli muhaliflerinin, ülkenin ikinci büyük şehrinde istihbarat binası yakınında güvenlik güçleri ile çatıştığı da  belirtildi. Halep’te muhalifler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar 3 gündür devam ederken, Halep’i özgürleştireceğini açıklayan muhalifler, çok sayıda savaşçı ile şehre gitmişti. Yerel halk, Halep’te üçüncü güne giren çatışmaların şehirdeki ana istihbarat binası yakınında devam ettiğini ifade etti.

Ayrıca Kilis’teki Öncüpınar sınır kapısının karşısında bulunan Bab el-Selam sınır kapısının bu sabahtan beri muhaliflerin kontrolünde olduğu ifade edildi. Ülkesindeki olaylardan kaçan, aralarında askerlerin de bulunduğu 25 Suriyeli Türkiye’ye sığındı

HABERE YORUM KAT