1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Türkiye Genelinde Suriye Konferansları Yapıldı (VİDEO)
Türkiye Genelinde Suriye Konferansları Yapıldı (VİDEO)

Türkiye Genelinde Suriye Konferansları Yapıldı (VİDEO)

Köklü Değişim Dergisi, dün birçok ilde Suriye konulu konferanslar düzenledi.

17 Eylül 2012 Pazartesi 14:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Köklü Değişim Dergisi’nin 16 Eylül Pazar günü 15 ilde “Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapabiliriz?” adıyla düzenlemiş olduğu konferanslar yoğun katılımla gerçekleşti. Suriyeli halkının taleplerinin İslami olduğunun ve geri çevrilemeyeceğinin altının çizildiği konferanslarda, halkın bu taleplerini artık sembol hale gelen sloganlarıyla dile getirdiklerine vurgu yapıldı.

17 Konferans, Binlerce Katılımcı

Van, İstanbul, Adana, Ankara, Diyarbakır, Bursa, Urfa, Antep, Mersin, Adıyaman, Erzurum, Konya, Kocaeli, Yalova, Hatay illerinde ve toplam 17 konferansın düzenlendiği programa binlerce kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda, Suriye halkının ulusal çıkarların peşinde değil, İslami değerlerin ve ümmetin hassasiyeti doğrultusunda muhalefet gösterdiği ve zalim Esed yönetimini destekleyen Rusya, Çin gibi ülkelerin planlarının başarısız olacağı belirtildi.

Ercan Tekinbaş, Ahmed El-Ahmed-i, Osman Bahaş, Haluk Özdoğan, Adem Özköse , Ahmet Varol, Hanefi Yağmur, Muhammed Ali Tuluk, Aydın Usalp, Mahmur Kar gibi birçok konuşmacının katkıda bulunduğu programlarda sinevizyon gösterimi ile Suriye halkının yaşadığı trajedinin boyutları ve direnişçilerin onurlu mücadeleleri gözlen önüne serildi.

“Suriye Halkı Taleplerini Sloganlarıyla Gösteriyor”

Açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla İslami bir devrim talep eden Suriye halkının açtıkları yol sadece Suriyelilerin değil ümmetin dirilmesine sebep olacak bir vesile olduğunu ve bu hareketin ümmetin devrimi olduğu vurgusunun yapıldığı konuşmalarda, ancak direnenleri desteklemenin Allah’ın karşısında bir mazeret olabileceğinin altı çizildi.

“Suriye Halkı Rabb’im Allah Dediği İçin Katlediliyor”

Konuşmalarda ayrıca Esed diktasının zulmüne dikkat çekildi. Diyarbakır’da konuşmacı olan Aydın Usalp, Suriyeli direnişçilerin, Rabb’im Allah dediği için, Kur’an ve Sünnet’e bağlı oldukları için, resulümüz Hz. Muhammed’dir dediği için katledildiğini kaydetti.

Programlarda konuşma ve sinevizyon gösteriminin yanı sıra sloganlar atıldı ve Allah’tan Suriye halkının muzaffer olmasının niyaz edildiği toplu dualar okundu.

Hatay'da Engelleme

Bu etkinlik çerçevesinde Hatay Reyhanlı'da yapılacak konferans ise Kaymakamlık tarafından engellendi. Engellenen konferansla ilgili Köklü Değişim dergisinden yapılan açıklama için tıklayınız: Hatay’daki Suriye Konferansına Engel

ankara.jpg

istanbul.jpg

bursa.20120917143002.jpg

diyarbakir.jpg

adana.20120917143028.jpg

mersin.jpg

van.jpg

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum