1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Türkistanlı Çocuklara Terörist Muamelesi
Türkistanlı Çocuklara Terörist Muamelesi

Türkistanlı Çocuklara Terörist Muamelesi

Türkistanlı mülteci çocuklar terör suçlamasıyla gözaltına alındı.

18 Ekim 2015 Pazar 15:53A+A-

Dün gece İstanbul'da 17 faklı adrese yapılan terör operasyonunda, mülteci çocukların eğitim ve öğretim gördüğü bir derneğe baskın düzenlendi. Muhacir Mülteci okulunda kalan çocuklar gözaltına alındılar.

Türkiye'de 25 Temmuz'da başlayan IŞİD operasyonları halen devam ediyor. Bu operasyonlarda binlerce kişi IŞİD üyesi olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı. Ancak bu kişilerden çok azı tutuklandı. Gözaltına alınanların çoğunluğunu IŞİD ile hiç bir ilişkisi olmayan kişiler oluşturuyor. IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan isimler arasında IŞİD karşıtı duruşu ile tanınan kişilerin de olduğu ifade ediliyor.

Son olarak dün gece Pendik'te IŞİD operasyonu düzenlendi. Eş zamanlı baskın düzenlenen mekanlardan 3 tanesini Pendik'te yaşayan Türkistanlı mültecilere ait okullar oluşturuyor. IŞİD ile bağlantısı bulunmayan okullarda çoğunluğu 18 yaşının altında olan mülteci çocuklar Kur'an ezberi yapıyor ve İslami ilimler okuyorlardı. Baskında gözaltına alınan 30'a yakın çocuk, Pendik ve Maltepe'de bulunan karakollara götürüldüler.

Adalet Platformu Başkanı Âdem Çevik olayla alakalı, "Türkistanli çocuklara terörist muamelesi yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bizim yakından ilgilendiğimiz muhacir çocukların eğitim aldığı bu mekanlar; dün gece kapısı kırılarak özel harekat polisleri tarafından basıldı. Basılan bu 3 muhacir okuluna daha önce polisler defalarca gelmişler ve kendi gözleriyle bizzat görmüşlerdi buralarda çocukların eğitim aldığını. Dün ÖNDER şurasına katılan Millî Eğitim müsteşarına muhacirlerin eğitim problemini anlatan Türkistan Birliği Başkanı Âdem Çevik bugün de Önder şurasına katılacak Başbakan Davutoğluna çocukların serbest bırakılması ve Türkistanli muhacirlerin problemlerinin çözülmesi konusunu görüşmeye çalısacağız" ifadelerini kullandı.

Muhacirler Platformu sözcüsü Muhammed Ali Akman ise, "Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ki 9 yaşında çocuklar IŞİD üyesi olmak suçundan gözaltına alınıyor. Hiç bir suçu olmayan bu çocuklar bir an önce serbest bırakılmalı. Eğer gözaltı süreleri bugün sona ermezse yarın tüm duyarlı Müslümanlar ile çocukların tutulduğu karakolun önünde toplanarak basın açıklaması yapacağız." açıklamasında bulundu.

Hükümetin uzun yıllardır çözemediği mülteci politikaları yüzünden binlerce Türkistanlı mülteci aile Türkiye'de kaçak olarak yaşamaktalar. Oturum izinleri olmadığı için bu mülteci ailelerin çocukları, Türkiye'de resmi okullara alınmıyorlar. Mülteci aileler de bulundukları bölgelerde Türkiye vatandaşlarının da desteğiyle eğitim mekanları açarak çocuklarının eğitimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

Bu sabah Pendik'te IŞİD operasyonundan gözaltına alınan çoğunluğu Özbekistanlı mülteci çocuklardan bazıları:

Musab (14 yaşında)
İsmail (12 yaşında)
Musa (9 yaşında)

Abdulaziz (15 yaşında)
Abdullah (22 yaşında)
Abdulhalik (12 yaşında)
Abdurahman (19 yaşında)
Abdurahman (14 yaşında)
Ali (17 yaşında)
Asliddin (16 yaşında)
Ayatullah (22 yaşında)
İlyas (22 yaşında)
Usameddin (17 yaşında)
Fazliddin (17 yaşında)
Osman (22 yaşında)
Muhammad Ali (16 yaşında)
Hüseyin (20 yaşında)

Kaynak: İncanews

HABERE YORUM KAT