1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkistan İslam Cemaati’nden Yeni Video: "Cisr’uş Şuğur’un Fethi”
Türkistan İslam Cemaati’nden Yeni Video: "Cisr’uş Şuğur’un Fethi”

Türkistan İslam Cemaati’nden Yeni Video: "Cisr’uş Şuğur’un Fethi”

2011‘de Suriye halkı tarafından Beşar Esad liderliğindeki zalim Baas rejimine karşı başlatılan şanlı kıyama destek veren Türkistan İslam Cemaati, Suriye halkını yalnız bırakmayarak 2012'den bu yana mücahitlerinden bir kısmını Suriye’ye gönderiyor.

01 Mayıs 2015 Cuma 12:21A+A-

1988'de Zeyiddin Yusuf (rahimullah ) tarafından Doğu Türkistan’da kurulan, 5 Nisan 1990'da Doğu Türkistan’da Çin’e karşı gerçekleştirilmiş direnişin kahramanları olan ve son zamanlarda Doğu Türkistan’da İşgalci Çin’in güvenlik birimlerine gerçekleştirdiği saldırılar ile adından sıkça söz ettiren  Türkistan İslam Cemaati, Allah yolunda ki cihadına devam ediyor .

1996'da Hasan Mahsum önderliğinde Afganistan İslam Emirliğine hicret eden cemaat, Afganistan’ın 2001'de haçlılar tarafından işgal edilmesinden bu yana 14 senedir Afgan halkını yalnız bırakmayarak Afgan cihadında etkin bir şekilde rol alıyor.

2011'de Suriye halkı tarafından, Beşar Esad liderliğindeki zalim Baas rejimine  karşı başlatılan şanlı kıyama destek veren Türkistan İslam Cemaati , Suriye halkını da yalnız bırakmayarak 2012'den bu yana mücahitlerinden bir kısmını Suriye’ye gönderiyor.

10 ülke aşarak Şam’ın izzetli topraklarına hicret eden ve hicret ederken de küçük çaplı bir servet harcayan Türkistan İslam Cemaati mücahitleri Afgan cihadında olduğu gibi, Suriye cihadında da etkin bir şekilde rol almaya devam ediyor.

En son 1 hafta önce başlatılan operasyonla Suriye’li mücahitlerin eline geçen İdlib’in Cisr’uş Şuğur şehrinin özgürleştirilmesinde etkin rol alan Türkistan İslam Cemaati medya merkezi ” İslam Awazı” aracılığıyla ”Cisr’uş Şuğur’un Fethi” adlı bir video yayınladı.

‘Cisr’uş Şuğur’un Fethi adlı video, operasyon öncesi Uygur mücahitlerin yaptıkları hazırlıklarının ve Nusret Cephesi komutanlarından Şeyh Muhaysini’nin operasyon öncesi konuşmasının görüntüleri ile başlıyor.

Sonrasında ise operasyon görüntüleri ile çatışmalarda yaralanan Uygur mücahitlerin görüntülerine yer veriliyor. Cisr’uş Şuğur şehrine giriş ve yerel  halkın sevinci görüntüleri ile devam eden video, Cemaat komutanlarından Ensar’ın ve Suriyeli halk ile Türkistan İslam Cemaati mücahitleri arasındaki konuşmalarla son buluyor.

 

Ümmeti İslam Haber Portalı "Türkistan İslam Cemaati/Partisi ” Cisr’uş Şuğur’un Fethi'ni ilginize sunar:

HABERE YORUM KAT