1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkistan İslam Cemaati'nden "Türkmen Dağı Operasyonu" Açıklaması
Türkistan İslam Cemaati'nden "Türkmen Dağı Operasyonu" Açıklaması

Türkistan İslam Cemaati'nden "Türkmen Dağı Operasyonu" Açıklaması

Yaklaşık 2 hafta önce Esad rejimi ve Rusya Türkmen Dağı’na havadan ve karadan saldırı başlatmış ve muhaliflere karşı önemli ilerlemeler kaydetmişti.

30 Haziran 2016 Perşembe 13:32A+A-

Buna karşılık aralarında Türkistan İslam Partisi’ninde bulunduğu muhalifler, 17 Haziran Cuma günü Türkmen Dağı’na büyük bir operasyon başlatatmış ve 2 haftada dağın kontrolünü tekrardan ele geçirmişlerdi.

Türkmen Dağı adına bu sevindirici gelişmeler yaşanırken Doğu Türkistan Bülteni olarak Türkistan İslam Cemaati’nin askeri genel emiri İbrahim Mansur ile Türkmen Dağı bölgesinden yaşanan son gelişmeler ile ilgili kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Türkistan İslam Cemaati askeri genel emiri İbrahim Mansur gerçekleştirdiğimiz söyleşide "Türkmen Dağı’nın kontrolünün Türkistan İslam Cemaati’nde olduğunu" belirtirken, Türkistan İslam Cemaati ile hiçbir ilişkisi bulunmayan Türkiye’deki bazı kişilerin, cemaatlerin ve vakıfların Türkistan İslam Cemaati’nin ismini kullanarak yardım topladıklarını ve Türkistan İslam Cemaati’nin bu durumdan son derece rahatsız olduğunu ve derhal buna bir son verilmesini istediklerini vurguladı.

Türkistan İslam Cemaati askeri genel emiri İbrahim Mansur ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin tam metnini ilginize sunarız:

Türkistan İslam Cemaati askeri genel emiri İbrahim Mansur:

Bugün İslam ümmetinin içinde bulunduğu koşullar gereği cihad ümmete farz-ı ayındır. Türkistan İslam Cemaati, üzerine farz-ı ayın olan cihad ibadetini Doğu Türkistan ve Afganistan’dan sonra  5 ülke aşarak ve 10 bin km yol katederek Şam topraklarında şeriatın ikame edilmesi ve mazlum Müslümanların üzerindeki zulmün kaldırılması için Suriye’de de yerine getirmektedir

Suriye’deki savaş son aylarda Türkmen Dağı bölgesinde kızışmış ve bunun sonucunda Türkmen Dağın’daki Türkmen kardeşlerimizden oluşan birçok cemaat , Türkistan İslam Cemaati’ne gelerek yardım talep etmiştir.

Cemaatimiz bu yardım taleplerine karşılık vererek bölgeye öncü bir ekip göndermiş ve operasyon için hazırlıklara  başlamıştır.

Öncü ekibimiz kendi yapısını Türkmen Dağı’nda kurmuş ve bölgede 2 aydan fazla bir çalışma yapmıştır. Bu konuda Ensar kardeşlermizden bizlere yardımcı olanlar olmuştur

Bizler bu çalışmaları bitirdiğimizde operasyon için ağır silahları getireceğimiz bir bölgeyi ve kara yolunu kontrol altına aldık.

Bu bölge ve kara yolundan ağır silah ve tanklarımızla getirerek operasyona başlamak için birliklerimize hareket emri verdik.

Bizler bu hazırlıkları yaptığımız sırada malasef Esed rejimi ve rejimin yardımcı kuvvetleri saldırı başlattı ve çok küçük bir bölgenin haricinde Türkmen Dağı rejimin eline geçti.

Tekrar operasyon yapacağımız bölge ve kara yolunu ele geçirerek Allah’ın yardımı ile Türkmen Dağı’nın düşen bütün bölgeleri Türkistan İslam Cemaati’nin kontrolüne geçti.

Türkmen Dağı şu anda Türkistan İslam Cemaati’nin kontrolündedir. Buradaki Türkmen cemaatler Türkistan İslam Cemaati’nin kontrolü altında ribat ve cihatlarına devam etmektedir.

Üzülerek söylemek isteriz ki Türkmen Dağı’na geldikten sonra bilgimiz ve kontrolümüz dışında bizim adımızı kullanan bazı kişiler, cemaatler ve kurumlar Türkiye’deki Müslümanlardan bizler adına yardım talep etmektedir. Bizlerin toplanan bu yardımlar ile hiçbir bağlantısı yoktur.

Türkistan İslam Cemaati Türkiye’de hiçbir kişi, kurum veya vakfa yardım toplama yetkisi vememiştir. Gerek Suriye’deki cemaatler, gereksede Türkiye’deki cemaat veya vakıflar bizim adımızı kullanamaz. Bu konuda kimseye yetki verilmemiştir.

Türkistan İslam Cemaati bu gibi çalışmalardan rahatsız olmaktadır ve zarar görmektedir. Türkistan İslam Cemaati’ne  zarar veren çalışmalara cemaat olarak karşılık verilecektir.

Aramızdaki kardeşlik hukukuna göre hareket edilmesini Türkmen kardeşlerimizden bekliyor ve sessizce bu çalışmalara son verilmesini talep ediyoruz.

Türkmen Dağı’nda Türkistan İslam Cemaati’nden başka ikinci bir Uygur Cemaat bulunmamaktadır.

Dolaylı olarak ‘’Türkiye’ye sığınmış Uygur Türklerine yardım’’ adı altındaki faaliyetlerin Türkmen dağı ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Suriye’deki Uygur Türkleri denilerek de cemaatimiz kast edilmektedir. Bu sloganlar adı altında sürdürülen çalışmalara derhal son verilmelidir.

Türkmen Dağı’nda bulunan Türkmen Cemaatlerin toplamı Türkistan İslam Cemaati’nin onda birinden  daha azdır. Bu kardeşlerimizin inşallah bizlere hayır ile güzel bir ensarlık yapmasını temenni ediyoruz

Biz din, dil ve kan kardeşlerimiz olan Türkmen kardeşlerimizi Allah için  seviyor ve destekliyoruz. Kardeşlerimizle beraber Türkmen Dağı’nda mallarımızla ve canlarımızla Allah yolunda cihad ediyor ,  onlarla beraber canlarımızı veriyoruz. Kardeşlerimizden bu konudaki hassasiyetimize saygı duymasını bekliyoruz. Rabbim amellerimizi kabul etsin.

Kaynak: Doğu Türkistan Bülteni

HABERE YORUM KAT