1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkçülük ve Kürtçülük Şirkine Boyun Eğmemek
Türkçülük ve Kürtçülük Şirkine Boyun Eğmemek

Türkçülük ve Kürtçülük Şirkine Boyun Eğmemek

07 Haziran seçimlerinde Çözüm’ü güvenlik öncelikli kılamayan, bölgenin İslami kodları yerine, kapitalist kalkınma çizgisini öne geçiren yanlışlarla ilgili Yunus kardeşimizin geriye bıraktığı bu mesaj hayatidir. Önce hayati olana kulak verilmelidir.

05 Eylül 2015 Cumartesi 01:15A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

Malazgirt, Kudüs, Kosova, Preveze cephelerinde i’lâ-yı kelimetullah uğruna Haçlılara ve diğer küffara karşı İslam’ın çekilmiş kılıcı olanlar, renkleri ve dilleri farklı olsa da aynı istikametin kardeşleriydiler. Çanakkale, Bağdat, Hicaz ve Allahuekber Dağları’ndaki menzilenişleri aynı sevinçler aynı acılar içindi.

Arabıyla, Kürdüyle, Türküyle aynı ilahi kitabın, aynı kıblenin, aynı safların mü’minleriydiler. Bölgesel örflerinin ve soy birlikteliklerinin ötesinde kendilerini kardeş kılan (49/10) ilahi ve üst değerlerin taşıyıcılarıydılar.

Ancak Kur’an ümmetinin medeni birlikteliğini sağlayan bağlar zayıfladıkça ve sömürgeci Batı’nın onları bir kılan Kitabları ve örnek alacakları Resul algıları üzerinde müfsid oryantalist çalışmalarını artırıp aralarında tefrikayı yaygınlaştırdıkça gücümüz düştü, rüzgarımız kesildi.

Çağın gelişen sorunları karşısında içtihad kapısını kapayan düşkünlüğümüz acıydı. Taklidçiliğe düçar olan fikir kalelerimiz bir ıslah hareketini, yeniden intifadayı alevlendiremediler. Batı’nın ve içimizden devşirdiği işbirlikçi elitlerin saldırıları ve ihanetleriyle karşılaşmıştık.

Yazının Devamı >>>