1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Türk Solu Çin Zulmünün Yanında
Türk Solu Çin Zulmünün Yanında

Türk Solu Çin Zulmünün Yanında

Çin'in Doğu Türkistan'da yaşattığı zulme sosyal medyadan yapılan isyanı boşa çıkarmak için seferber olan Sol Haber Portalı, Doğu Türkistan'da yapılan katliamı sahte göstermeye çalıştı.

30 Haziran 2015 Salı 14:09A+A-

Dünya halklarının eşitliğini, özgürlüğü, emeğin hak ve adalet arayışını savunduklarını her fırsatta dile getiren, solu temsil ettiklerini söyleyenler, şaşırtmaya devam ediyor.

Bu kez Sol Haber Portalı, Komünist Çin rejiminin işgal ettiği Doğu Türkistan'da yıllardır yaşanan zulmü yokmuş gibi gösterme çabasında.

Sosyal medya seferber oldu

Çin'in Müslümanlara yönelik çeşitli baskılarını, yaşatılan "seyreltilmiş" soykırımı ve faili meçhulleri protesto amacıyla sosyal medyada platformlar açıldı. Birçok kişi bölgede yaşanan acıların fotoğraflarını hesaplarından paylaştı.

adsiz-001.jpg

Çin zulmüne sahte dediler

Ancak Sol Haber Portalı, Çin rejimini günahsız göstermek istercesine ülkedeki, özellikle Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik acımasızlığını gösteren fotoğrafları, bölgeden can havliyle kaçan halkın anlattıklarını, sahte, üzerinde oynanmış ve yalan haber-paylaşımlar olarak sitesinden duyurdu.

HABERE YORUM KAT